Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 24. 06:00, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytiglanra ítélték az apát, aki álmukban végzett lányaival Aszódon

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Budapest Környéki Törvényszék a férfit, aki a hozzá kapcsolattartásra érkező két lányát álmukban megölte Aszódon - közölte a bíróság az MTI-vel csütörtökön.

Az ítélet nem jogerős.

Azt írták: a férfi és felesége házassága megromlott, elhidegültek egymástól, kapcsolatuk elmérgesedett és a nő két közös lányukkal 2018-ban elköltözött a férfitól. A bíróság 2022 áprilisában bontotta fel a házasságukat, és a gyermekeket az édesanyjuknál helyezte el, míg az édesapjuk részére kéthetente személyes kapcsolattartást biztosított.

A férfi elhatározta, hogy a válás és a gyermekek elhelyezése miatt bosszút áll, majd végez magával. Terve megvalósításához vásárolt egy baltát, majd 2022. május 20-án a testvérének, egy ügyvédnek, illetve a Gödöllői Járásbíróságnak is leveleket fogalmazott meg. Írásaiban kifejtette, hogy tervét nem tartja helyesnek, azonban az őt ért igazságtalanságok erre kényszerítik - ismertette a bíróság.

Hozzátették: 2022. május 20-án mindkét lány az édesapjánál volt és miután elaludtak, a férfi egy szúró eszközzel, illetve egy baltával végzett a lányaival. Mindkét gyermek a helyszínen belehalt a sérüléseibe, apjuk másnap délelőtt öngyilkosságot kísérelt meg.

Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, részben különös kegyetlenséggel, több ember és egyben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellene. A Budapest Környéki Törvényszék pedig csütörtökön kihirdetett ítéletében bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében és ezért őt fegyházban letöltendő tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A bíróság enyhítő körülményként csak a büntetlen előéletet tudta figyelembe venni, míg súlyosító körülmény számos volt az ügyben - írta a bíróság.

Közölték azt is, hogy a döntést az ügyész tudomásul vette, az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, a vádlott a bűnösségét nem vitatta. A bíróság véglegesítette a kényszerintézkedést fenntartó végzést a másodfokú eljárás befejezéséig.

Címkék: ítélet, gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön