Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Március 14. 07:50, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Tétényi számára mégsem az 1 milliós keret volt a fontos

Tétényi számára mégsem az 1 milliós keret volt a fontos

A csütörtöki költségvetésről szóló testületi ülésen bebizonyosodott: Tétényi Éva polgármester számára mégsem az 1 milliós polgármesteri keret biztosítása, hanem az egyéni politikai érdekei állnak az első helyen.

Mint ismeretes a költségvetési törvény értelmében az önkormányzatoknak legkésőbb a mai napig kell elfogadnia költségvetését, melyet a polgármester terjeszt be a képviselő-testület elé, hogy vitassa meg és nyújtson be módosító indítványt. Tétényi Éva visszavonta az előterjesztést, tehát nem szavazhatott a testület. Ezzel a polgármester az idei év folyamán is kockáztatja az államtól a városi feladatokra kapott normatívat, mivel az a mai naptól befagyasztásra kerül.
A testület több tagjában felmerült, hogy vajon milyen titkolni valója lehet polgármester asszonynak? Miért nem felel meg neki az a módosítás, hogy a Pénzügyi Bizottság egyetértésével dönt?

Az előző ülésen Tétényi Éva ultimátumként közölte, hogy ha számára a testület nem biztosít szabad rendelkezést nettó 1 millió forintos összegig, akkor Esztergom városa 2014-ben sem fog költségvetéssel rendelkezni, ahogy ez történt 2013-ban is. Amint azt a polgármester elmondta: ilyenkor ő egy személyben gazdálkodik a testület felhatalmazása nélkül.
A mai ülésen a Fidesz-frakció olyan módosítást nyújtott be, amelynek értelmében évi 1 millió forintig Tétényi Éva szabadon rendelkezhet a város erőforrásaival. Tétényi Éva azonban ezen módosító javaslatot nem fogadta be, így újra költségvetés nélkül maradt Esztergom városa.

Tétényi Éva ezen viselkedésével egyértelműen bebizonyította, hogy számára nem a város, hanem csakis saját kampányérdekei állnak előtérben. 2014-ben így újra veszélybe kerülnek az állami normatív támogatások, így alapvetően veszélybe kerül a város gazdálkodása.

A kormányzat által átvállalt több mint 20 milliárd forintnyi adósság eltűnése után Esztergom végre a fejlődés útjára állhatott volna, azonban Tétényi önző és felelőtlen viselkedése ezen terveket egyetlen tollvonással keresztülhúzta.

Fidesz-KDNP Frakció Esztergom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.