Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Július 19. 12:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Több szaktantárgyból is gyenge lett az átlag az érettségin

Több szaktantárgyból is gyenge lett az átlag az érettségin

Több ágazati szakmai érettségi tárgyból is gyenge eredmények születtek középszinten - olvasható a szerdai Magyar Nemzetben.

A lap az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva arról ír, hogy 35 tárgyból kilenc esetében a diákok átlaga még a hármast sem érte el. A legrosszabb eredmény élelmiszeripari ismeretekből született, 2,74 lett az átlag. Ezt követi a közlekedésgépészet, illetve a nyomdaipari ismeretek 2,75-ös átlaggal.

Összesen több mint 24 ezer diák érettségizett középszinten szakmai tárgyból, és majdnem nyolcezer vizsgát írtak a gyengén sikerült tantárgyakból.

Három tárgy volt, amelyben négyes feletti átlag született: pedagógiai ismeretek, a képző- és iparművészet, illetve a hang-, film- és színháztechnikai ismeretek.

Az Oktatási Hivatal által említett 35 szakmai ágazati tárgy átlaga középszinten 3,34 lett.

Emelt szintű ágazati szakmai érettségit 1700-an tettek, és ezek eredménye általánosságban jobban sikerült, mint a középszintű megmérettetéseké.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.