Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Július 12. 08:21, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb két remek előadás és Hegyi Barbara a Várszínházban

Újabb két remek előadás és Hegyi Barbara a Várszínházban

Szabó Magda lesz a Várszínház főszereplője pénteken és szombaton, pontosabban a 100 éves született írónő élete.

A kerek egy évszázada született Szabó Magda emlékére pénteken Az ajtó című, Bereményi Géza által színpadra álmodott darabbal várja a közönséget a Várszínház többek között Hegyi Barbarával.

Szombaton a titokzatos írónő, Szabó Magda életéről készült előadás keretén belül Nagyváradi Erzsébet és Kutik Rezső előadásában elevenednek meg az írónő gondolatai.

Barátságra nyitott ajtó

Egyesek szerint nincs félelmetesebb és/vagy izgalmasabb, mint benyitni egy ajtón, ami mögött nem tudjuk mi vár ránk.
Szabó Magda írót, aki előtt születése 100. évfordulóján tisztelegnek idén a magyarok, újra és újra felfedezi a közönség.
Az ajtó című drámája, miként a színdarabváltozat is, immár klasszikussá vált. A Spirit Színház előadásában látható színmű egy sikeres írónő egy nyomorban élő nő különös barátságának történetét meséli el. A Hegyi Barbara és Nagyváradi Erzsébet főszereplésével bemutatott drámát Bereményi Géza alkalmazta színpadra.
Az előadás július 14-én pénteken 21 órai kezdettel látható.

Magda szerelme

"Azt mondom, amit a nemzetnek kellene mondania, ha szája volna. Arra hívom fel a figyelmet, amit észreveszek, és amitől féltem a népemet" - Szabó Magda szavai szinte zanzáját adják saját életművének.

Agyigó – egy nő sorsa a XX. században című színpadi est Szabó Magda életrajza alapján színre vitt összeállítás a Spirit Színház bemutatásában. A darabban feltárul a Kossuth-díjas alkotó életének oly sok drámai, szép és magával ragadó, emberi momentuma, főként a gyerekkor és a szerelem legmegkapóbb eseménye. A Nagyváradi Erzsébet által megformált írónő monodrámáját Gerendai Péter e darabra komponált muzsikája teszi feledhetetlenné, melyet Kutik Rezső interpretál.
Az előadás július 15-én szombaton 21 órai kezdettel látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT