Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Március 04. 07:59, péntek | Helyi
Forrás: Magyar Közút

Útfelújítás miatt korlátozzák a forgalmat Visegrádon a 11-es főúton és a Panoráma úton

Útfelújítás miatt korlátozzák a forgalmat Visegrádon a 11-es főúton és a Panoráma úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. március folyamán felújítási munkálatokat végez a 11116-os jelű Visegrád panoráma bekötőúton és burkolatjavítást a 11-es főút Visegrádot is érintő szakaszán.

2022. május 6-án Magyarországról indul a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny, mely első etapjának célállomása Visegrád lesz. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a felújítással, illetve a burkolatjavítással a verseny útvonalát készíti elő. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra, útlezárásra és sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

A visegrádi panoráma bekötőút 3,8 kilométeres szakasza újul meg a Patak Park Hotel és a Fellegvár közötti szakaszon.

A szakemberek 2022. március 7-11. között előkészítő és marási munkálatokat, majd 2022. március 16-29. között az aszfaltréteg terítését és tömörítését végzik.

A karbantartási munkálatok eredményeként 2000 tonna aszfalt bedolgozásával egy kiemelt jelentőséggel bíró, nagy forgalmat lebonyolító útszakasz újulhat meg. A beavatkozás időtartama alatt forgalomkorlátozásra, teljes pályás útlezárásra és sebességkorlátozásra is számítani kell.

Emellett a 11-es főút 5,2 kilométeres szakaszán a visegrádi Rév utcai csomópont és Pest megye határa közötti szakaszon lokális burkolatjavításra és növényzetgondozási munkálatokra is sor kerül. Ezen a szakaszon félpályás korlátozással, illetve sebességkorlátozással és útszűkülettel kell számolni márciustól a verseny napjáig. A hétvégi napokon nem történik munkavégzés.

A felújítási és javítási munkák idején torlódással, hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális munkálatokól a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A munkálatok idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

Borítókép: Wikimedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.