Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Február 07. 07:51, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Úton a Rajka-Mosonmagyaróvár-Győr-Komárom-Esztergom-Dömös kerékpárút fejlesztése

Úton a Rajka-Mosonmagyaróvár-Győr-Komárom-Esztergom-Dömös kerékpárút fejlesztése

A térség legnagyobb jelentőségű projektjét, a Rajka-Mosonmagyaróvár-Győr-Komárom-Esztergom-Dömös kerékpárút fejlesztését készíti elő Szigetköz- Felső-Duna mente” Térségi és Fejlesztési Tanács.

Hétfőn tartotta tanácsülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által alapított „Szigetköz- Felső-Duna mente” Térségi és Fejlesztési Tanács a győri megyeháza tanácstermében.
A tanácsülést követően a tanács tagjai és a Felső-Duna menti választókerületek országgyűlési képviselői Popovics György, a megyei közgyűlés elnökének kezdeményezésére egy közös eszmecserén vettek részt, melyen az EuroVelo6 Rajka-Dömös szakaszán indokolt legsürgősebb fejlesztések melletti közös fellépés lehetőseiről egyeztettek. A tanácskozáson részt vett dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Simon Róbert Balázs, a megyei fejlesztések miniszteri biztosa, Czunyiné Dr. Bertalan Judit, digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos és dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

A tanács az elmúlt év utolsó ülésén rögzítette, hogy indokolt a nagyforgalmú EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút Felső-Duna menti megyéit érintő, a Nyugat-Európából hazánkba érkező biciklis turistákat fogadó és elosztó Rajka-Mosonmagyaróvár-Győr-Komárom-Esztergom-Dömös szakaszának fejlesztése.
„Ez lehet a térség legnagyobb jelentőségű projektje, amelynek előkészítése azt igényli, hogy összefogjunk a térség országgyűlési képviselőivel, és együtt próbáljuk meg előremozdítani a projektet. El kell érni, hogy a most megnyíló forrásokból erre a szakaszra is jusson keret” – mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.
„A Duna vonalának a turisztikai attrakciókba és turisztikai vérkeringésbe való bekapcsolásának egy kiváló lehetősége a kérdéses szakasz fejlesztése, nem csak természetvédelmi, de egyéb turisztikai módon is. Ha ez megvalósul, a térség kerékpárút-fejlesztéseinek van egy további állomása, a két megyét is összeköti, ráadásul nemzetközi kerékpárút hálózatba tud bekapcsolódni, és az erre épülő szolgáltatások megerősödése a megyéket is erősíti” – tette hozzá Czunyiné Dr. Bertalan Judit.

„Az esztergomi térségnek szüksége van egy ilyen fejlesztésre, amely azon túl, hogy turisztikai szempontból előrelépést jelent, a gazdaságot is serkenti. A mai egyeztetésre azért volt szükség, hogy az érintettek meg tudják tárgyalni, miként biztosítható a pénzügyi háttér a fejlesztéshez” - emelte ki Völner Pál országgyűlési képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.