Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Március 21. 14:24, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Visszakerültek a gyerekek az Aradi téri játszótérre – folytatódik a szobor felújítási program

Visszakerültek a gyerekek az Aradi téri játszótérre – folytatódik a szobor felújítási program

Még 2012 nyarán történt, hogy az Aradi téren ismeretlen elkövető a négy alakból álló „Játszó gyerekek” című szobor egy tagját ellopta. Most azonban visszakerültek helyükre a gyerekek.

Az először 2009-ben felállított alkotás, melynek készítője a Munkácsy-díjas Kligl Sándor szobrász, most egy 2016-ban elindított szoborprogram alapján került újra a helyére. A szobor helyreállítási költsége 6,7 millió forintba került. A szoborprogram folytatásában a tervek szerint Esztergomban további három köztéri alkotás felújítását végzik majd el, két műemléki szobor, Páduai Szent Antal és a Szent Vendel szobrok, valamint a Szentgyörgymezőn található Honvéd temető 48-as emlékhelye újul majd meg. Ugyancsak ezen szoborprogram részeként javítják majd ki az esztergomi vár bejáratánál található Városalapító című nagyobb méretű szobor talpazatát, illetve az északi bástyán álló, Szent István megkoronázása nevű szobrot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT