Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Május 31. 17:33, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Zöldház, óriásplakátok, ipari park - Rendkívüli ülés beszámoló május 30.

Zöldház, óriásplakátok, ipari park - Rendkívüli ülés beszámoló május 30.

Október végéig kell elbontani a Zöld-házat, új cég értékesítheti az óriásplakátokat, optimalizálták az ipari parki telkek értékesítésének módját

– többek között erről döntött Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testülete május 30-i, rendkívüli testületi ülésén. Az ülésről dr. Alberti Péter, Meszes Balázs, Nyíri Attila, Stámusz Andrea, Tóth Tamás és Vígh László hiányzott. Az előzetesen meghirdetett napirendi pontokhoz további egyet sürgősséggel tárgyalt a testület.

A képviselők elsőként ismételten – immár harmadik alkalommal – a Zöld ház bontásának kérdését tárgyalták, mivel a korábbi döntések műszaki tartalmának pontosítására volt szükség. A testület még tavaly novemberben döntött arról, hogy a Zöld házat – a pinceszintet megtartva - lebontatják, tavasszal azonban egy lakossági petíció miatt ismételten napirendre került a téma, a testület azonban kitartott a bontás mellett, május 31-i határidőt szabva erre. Az épületben működő televízió állomás átjátszó berendezéseit azonban előreláthatólag csak júniusban tudják áthelyezni, és időközben felmerült, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a pincerészt is el kellene bontani, megakadályozva azt, hogy az épület súlya nélkül a pincerész a felszín alatti vizek miatt „kiemelkedjen”. A képviselők elé két határozati javaslat került, az egyik – Romanek Etelka polgármester által támogatott - a Zöld Ház megmaradására, a másik pedig a teljes – pince szintet is érintő – bontásra irányult. Esztergom polgármestere hangsúlyozta, hogy a korábbi lakossági petíciót követően a májusi lakossági fórumon is megfogalmazódott az épület kulturális hasznosításának igénye az – egyelőre ismeretlen költségű - bontás helyett, ezért továbbra is a Zöld ház megmentését támogatja. A testület végül a teljes bontás mellett döntött – Romanek Etelka tiltakozó és Bánhdiy László tartózkodó voksa mellett -, 2017. október 31-i határidőt szabva meg annak kivitelezésére.
A képviselők elfogadták az in-house céggé átminősített Zöld-Út Kft-vel kötendő végleges szerződést. Az önkormányzati feladatokat ellátó cégnek rendszeresen be kell majd számolnia a testület felé tevékenységéről, a szerződés határozott időre, 2020 februárjáig szól. A Zöld-út Kft. többek között zöldfelület-kezelést, útfenntartást, javítást végez majd Esztergomban.

A testület döntött arról, hogy a Strigonium Zrt. tulajdonában lévő óriásplakátokat a legelőnyösebb ajánlatot adó Moriani Consulting Kft.-nek adja 2017. július 1-től értékesítésre. A Kft. 17.000 forint/plakát/hónap bérleti díj fejében bérli a plakáthelyeket, azzal a feltétellel, hogy a Strigonium Zrt. és Esztergom Város Önkormányzata részére havonta maximum 5-5 felületet visszabérlését biztosítja.
A képviselők tárgyalták és elfogadták a Strigonium Zrt. és leányvállalatai, valamint részben vagy egészben önkormányzati tulajdonú cégek 2016. évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolókat.

A testület elfogadta az Ipari Park Intézkedési tervét annak érdekében, hogy optimalizálni lehessen a rendelkezésre álló területek kihasználtságát, értékesítését. Ezzel egy időben döntöttek arról, hogy a korábban meghatározott, ipari parki területekre vonatkozó négyzetméterárakat eltörlik, és a továbbiakban minden esetben értékbecslő bevonásával határozzák meg az ingatlanok értékét, amelyeket ezt követően versenytárgyalás útján értékesítenek.

A képviselők elfogadták az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület részére biztosított támogatási összeg felhasználását. Az önkormányzat összesen 20 millió forinttal támogatja az egyesület tevékenységét, illetve elfogadták a korábban benyújtott, szélsőséges időjárás miatt károsodott utak, ingatlanok rendbehozatalára benyújtott vis maior pályázatokhoz szükséges hiánypótlást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindul a "piskóta" körforgalom építése

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.