Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

Musical és Operett Gála Dorogon
2013. Február 24. 08:00, vasárnap | Helyi

Musical és Operett Gála Dorogon

Miller Zoltán, Szabó P.Szilveszter, Baranyai Annamária és Egyházi Géza a musical és operett irodalom legszebb dalaival és humoros történetekkel szórakoztatják a közönséget tavasszal Dorogon.

Csokonai Dorottyája – vígeposz a művelődési házban
2013. Február 08. 08:00, péntek | Helyi

Csokonai Dorottyája – vígeposz a művelődési házban

Csokonai Vitéz Mihály Dorottya, vagyis a dámák diadala fársángon című darabot mutatja be február 14-én 16 órától szlovákiai Csavar Színház az esztergomi művelődési házban.

Küzdelem Erdélyért a levéltárban
2013. Január 24. 08:47, csütörtök | Helyi

Küzdelem Erdélyért a levéltárban

Küzdelem Erdélyért 1920-1944 címmel tart előadást L. Balogh Béni történész-levéltáros pénteken a Magyar Kultúra Napja alkalmából a megyei levéltárban Esztergomban.

A női test csodái - szexualitás
2013. Január 13. 08:00, vasárnap | Helyi

A női test csodái - szexualitás

Folytatódik Hoppál Bori, női testtudat oktató előadássorozata a Szentgyörgymezői Olvasókörben január 16-án. A női test csodái előadássorozat 3. részének címe A női szexualitás vagy Gyönyörök kertjében.

Újabb mozgalmas és izgalmas fejezetet nyit a könyvtár
2013. Január 12. 08:00, szombat | Helyi

Újabb mozgalmas és izgalmas fejezetet nyit a könyvtár

Újabb mozgalmas évet tervez a Helischer József Városi Könyvtár, amely számtalan programot szervez idén is. Egyebek között előadások, könyvtári beszélgetések, olvasáskultúra fejlesztéstő rendezvények színesítik az évadot.

Becket Szent Tamásról emlékeztek meg Esztergomban
2013. Január 07. 07:53, hétfő | Helyi

Becket Szent Tamásról emlékeztek meg Esztergomban

Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Rétvári Bence és Hölvényi György államtitkár is részt vett az idei Becket Szent Tamásra rendezett megemlékezésen Esztergomban szombaton.

2012. November 19. 07:58, hétfő | Helyi

Akik elrontották Esztergomot, nem tudják megjavítani!

Kerényi Imre volt a vendége pénteken az első Nemzeti Szalonnak Esztergomban. A miniszterelnöki biztos a helyi problémákról kijelentette: „Akik elrontották, nem tudják megjavítani!”.

2012. November 18. 08:10, vasárnap | Helyi

Előadások, vásár, Szatszang – jó társaság a Szentgyörgymezői Olvasókörben

Előadásokkal, vásárral és Szatszanggal vár a Szentgyörgymezői Olvasókör a jövő héten. Az állandó programok mellett különlegességek is a heti menü része. De mi is az a Szantszang?

2012. November 13. 08:14, kedd | Helyi

Hvitträsk – finn építészetről Esztergomban

Hvitträsk címmel vetített képes előadást tart a Helsinki közelében lévő finn településről Koppányi Miklós építészmérnök ma, kedden az esztergomi művelődési házban.

2012. November 13. 08:01, kedd | Helyi

Nemzeti Szalon Esztergomban – vendég Kerényi Imre

Kerényi Imre előadása nyitja Esztergomban a „Communa Nova” Nemzeti Szalon rendezvénysorozatot pénteken a Várkávézóban. A Fidelitas Esztergomi Csoportjának eseményére a belépés díjtalan.

2012. November 10. 10:00, szombat | Helyi

Kun Miklós az Esztergomi Polgári Szalonban

Kun Miklós történész professzor lesz a vendége november 13-án az Esztergomi Polgári Szalonnak, melynek a Zsinagóga ad otthont.

2012. November 05. 09:06, hétfő | Helyi

A stressz miatt egyre több az autista - esztergomi előadás

Egyre több az autizmussal élő értelmi sérült száma Magyarországon, ez is kiderült múlt pénteken az esztergomi Montágh Imre Speciális Általános és Szakiskolában, ahol Mátray Adrienn tartott előadást a témában.