Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2013. December 18. 08:54, szerda | Helyi
Forrás: lvp / fotó: hidlap.hu

Beteg gyermeknek gyűjtenek az esztergomi művészek

Beteg gyermeknek gyűjtenek az esztergomi művészek

Péntekig látható a Kaleidoszkóp Ház és az Euró-híd Alapítvány közös szervezésében a Rondella Galériában a II. Művészet Esztergomért adventi kiállítás és vásár. Az alkotások árából a szervezők beteg gyermeket támogatnak.

Idén másodszor rendezte meg a Kaleidoszkóp Ház és az Euró-híd Alapítvány a Művészet Esztergomért adventi kiállítás és vásárt, melynek célja a város kulturális életének felpezsdítése, valamint egy beteg gyermek gyógykezelésének támogatása. A kiállításon és vásáron eladott alkotások árának tíz százalékát a gerincbetegségben szenvedő Bujdos Berci gyógyítására ajánlották fel az esztergomi művészek és a rendezvény szervezői. Ezentúl a befolyt összeg húsz százaléka az alapítványé lesz, mely ebből a későbbiekben esztergomi művészeket és kiállításokat támogat a szervezet.

Kiállítók: Maria Giovanna Ambrosone, Andráskó Péter, Boldog Vince, Bősz Erika, Lucia Černeková, Dezséry Dorottya, Énzsöly Kinga, Farkas Kata, Galyasi Géza Attila, Löfgren-Gazdag Ágnes, Gép Zsuzsi, Hangya Bálint, Hegyháti Emese, Horváth Roland, Kanász Nikolett, Kroó Anita, Magyarósi Éva, José Rizo , Navratil Judit, Nemes Péter, Oliver Arthur, Őry Annamária, Printa Akadémia, R & S gyűjtemény, Rutkai Bori, Simon Edina,Szabó Cseke Mózes, Szarka Fedor Guido, Szenteleki Gábor, Szunyoghy Viktória, Szuharevszki Babett, Szuharevszki Mihály, Szük Norbert, Takács Máté, Tamási Péter, Töttös Kata, Varju Krisztián, Verebélyi Diána, Verebics Kati, Vida Judit.

Kapcsolódó cikk videóval

Művészet Esztergomért - adventkor - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.

2022. November 16. 09:40, szerda | Helyi

LICHNER BARBARA ÉS LISÁNYI ENDRE NYERTE A 2022-ES KALEIDOSZKÓP-DÍJAT

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére az Eurohíd Alapítvány is meghirdette idei összművészeti pályázatát, Petőfi 200: Elpusztuló kert ott a vár alatt címmel.

2022. November 10. 16:04, csütörtök | Helyi

BOZSÓ ANDRÁS: ÉS / VAGY

Bozsó András fotóművész és/vagy című kiállítása nyílik az esztergomi Kaleidoszkóp Házban 2022. november 19-én, 19:00 órakor. A kiállítást Bakács Tibor újságíró, kritikus nyitja meg.