Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2021. Január 20. 08:50, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bíróság előtt felelhet a testvére adatait bediktáló férfi

Bíróság előtt felelhet a testvére adatait bediktáló férfi

Hamis vád vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki a testvére adatait diktálta be rendőri ellenőrzés közben, ezért szabályszegés miatt a testvére kapott bírságot.

A rendőrjárőrök 2020. július 20-án este Nyergesújfalun a Kossuth Lajos úton egy kocsit ellenőriztek, utasait igazoltatták. Az utasok az adataikat bediktálták, a járőrök azokat a központi lekérdező rendszeren keresztül ellenőrizték. Az egyik utas, az elkövető azt hitte, hogy egy korábbi eljárás során részére kiszabott és kifizetni elmulasztott pénzbüntetés miatt körözik, ezért saját adatai helyett testvére valós adatait diktálta be – közölte az ügyészség.

Mivel az elkövető nem használta a biztonsági övet, ezért emiatt 10 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki a rendőrjárőr, amely a helyszínen jogerőssé vált, mivel a férfi a szabályszegés tényét nem vitatta.

Az ellenőrzést követő egy hét múlva a közigazgatási bírságot kiszabó rendőrjárőr a vádlott testvérével szemben intézkedett, eközben állapította meg, hogy a bírságolásra okot adó szabályszegést nem a megbírságolt személy követte el.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki – tete hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Durva látványt nyújtanak a táti úti baleset autói – FOTÓK

Pisztolyt találtak a többszörösen visszaeső bűnözőnél

Esztergomi és dorogi horgászok is bekerültek a világbajnoki csapatbaEzek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 11:24, csütörtök | Helyi

Újabb szigorítások lépnek életbe a koronavírus miatt

Bezárnak az iskolák és az üzletek többsége.

2021. Március 04. 11:22, csütörtök | Helyi

Elkészült a fahíd

Remek kivitelezésben elkészült a Várszínházhoz vezető történelmi fahíd rekonstrukciója.

2021. Március 04. 10:57, csütörtök | Helyi

Megújulnak a pilisi források

A Visegrádi-hegységben található Lajos-forrás rendbetételével kezdődött meg a héten a Pilisi Parkerdő forrásfelújítási programja, mely további 23 erdei vízvételi helyet érint - közölte a társaság szóvivője csütörtökön.

2021. Március 04. 09:01, csütörtök | Helyi

Szabálytalan parkolás buktatta le az ittas vezetőt

Eljárás indult ellene és elvették a jogosítványát.