Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 10. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Bűncselekménnyel "javította" a motorhibát

Bűncselekménnyel

Egyedi azonosító jel meghamisítása miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy autószerelővel szemben.

A vádlott autószerelő vállalkozóként dolgozik az Esztergomhoz közeli településen. A férfi 2020. januárjában megvásárolt egy kocsit, amely motorhibás volt. Az autószerelő férfi 2020. január 28. és 2020. július 23. között Pilisjászfalun megvett egy ismeretlen azonosító számú motorblokkot, amelynek egyedi azonosító jelét a műhelyében lecsiszolta, majd a kocsihoz tartozó azonosító számot pontozóval beütötte a motorblokkba.

A vádlott ezt követően a hamisított azonosító jelű motort beszerelte a kocsiba, majd az autót eladta egy vevőnek, aki azt 2020. július 24-én eredetiségvizsgálatra vitte, ahol megállapították a motorszám karaktereibe történt szándékos beavatkozást.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Korábbi cikkek:

Több mint 30 autót rongált meg a dömösi fiatal - VIDEÓ

Őrizetbe vettek egy kétszer is vétő autóst

Bement a nyitott bejárati ajtón, majd lopott

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.