Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. November 09. 08:14, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Dömösön a kormányhivatal alakít járási hivatalt

Dömösön a kormányhivatal alakít járási hivatalt

Dömösön kormányhivatali határozatot kell hozni a járási hivatal kialakításához, mert a polgármester felfüggesztése miatt a település képviselő-testületében nincs a megállapodás aláírására jogosult személy.

Mindezt a megyei kormánymegbízott a minap Tatabányán, a járások kialakításáról tartott sajtótájékoztatóján fejtette ki.

Czunyiné Bertalan Judit hozzátette, Dömösön a képviselő-testület megtárgyalta a megállapodást a kormányhivatallal és annak tartalmával egyetértett. Azonban a testület a polgármester jogviszonyát felfüggesztette és nincs alpolgármester sem, ezért a polgármester törvény szerinti helyettesítésére senki nem jogosult.

A képviselők maguk közül felhatalmaztak egy személyt a tárgyalásokra, de vele a kormányhivatal nem írhatott alá megállapodást, mert az önkormányzati törvény értelmében ilyen személyt a testület nem jelölhetett volna meg – mutatott rá a kormánymegbízott.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta, a technikai jellegű problémát úgy oldják meg, hogy a község önkormányzata által megtárgyalt, de alá nem írt megállapodásról a kormányhivatal határozatot hoz.

A kormánymegbízott hozzátette, hogy Dömösön kívül Komárom-Esztergom megyében minden településsel megkötötték a járási hivatalok létrehozásához szükséges megállapodásokat, a polgármesteri hivatalok állományából az induláshoz 235 betöltött státuszt vesznek át.

A megyében hat járási székhely és három kirendeltség jön létre. A változásokról a kormányhivatal munkatársai a megye 56 településén lakossági fórumot tartottak, vagy közmeghallgatáson vettek részt, 20 további településen pedig november végéig tartják meg a tájékoztatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.