Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 17. 11:34, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Elképesztő módszerekkel zaklatott anya és fia egy fiatal nőt Esztergomban

Elképesztő módszerekkel zaklatott anya és fia egy fiatal nőt Esztergomban

Zaklatták, elpusztult macskát dobtak a sértettek udvarára, leöntötték festékkel kocsijukat, és horogkeresztet festettek az ingatlan kerítésére a vádlottak.

Hónapokon keresztül zaklatott egy nőt és lányát Esztergomban az asszony és fia, akik megöléssel is fenyegetőztek, közösségi oldalon pedig visszaéltek a sértett adataival – írtuk korábban.

Az esztergomi bíróság most elítélte a párost, de egyelőre nem jogerősen.

A nőben és fiában az a téves feltevés alakult ki, hogy a fiatal nő „hekkerkedik” ellenük, és az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez egyre jobban elhatalmasodott, ezért elhatározták, hogy bosszút álnak – közölte a törvényszék közleményében.

2018. május végétől kezdődően 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte. Az asszony a közösségi oldalakon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, megöléssel fenyegette a sértettet és családját.

Az elsőrendű vádlott idén január 17-én reggel a sértett lakóházánál is megjelent és az udvarban parkoló kocsit festékkel leöntötte, az autó közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint két papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva.

A másodrendű vádlott február 16-án délután a sértett lakóhelyénél, az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe.

A másodrendű vádlott a rongálással 2 769 309 forint összegű kárt okozott a sértettnek.

Az Esztergomi Járásbíróságon kedden megtartott előkészítő ülésen a bíróság a vádlottakat 2-2 év – 5-5 évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Címkék: ítélet, zaklatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.