Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2021. Február 03. 08:48, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Felvette a kamera, ahogy lopnak - VIDEÓ

Felvette a kamera, ahogy lopnak - VIDEÓ

Vádat emelt lopás vétsége miatt az Esztergomi Járási Ügyészség azokkal a férfiakkal szemben, akik az esztergomi sportruházati boltban loptak márkás ruházatot, az egyikük a terméket pólója alá csúsztatta.

A két férfi egy sportruházati boltból eltulajdonított egy 10999 forint értékű trikót oly módon, hogy az egyik férfi az áruvédelmi eszközt ruháról letépte, és azt a termék felett tárolt cipőbe rejtette, miközben a társa a cselekményét egy pólóval eltakarta, fedezte, ezután a társa ezt a trikót a táskájába rejtette – közölte az ügyészég.

Hozzátéve, hogy az elkövetők elloptak egy 15999 forint értékű sortot is úgy, hogy egyikük a pólója alá rejtette az áruvédelmi eszközzel együtt. Mindezt azonban felvette a biztonsági kamera.

Az elkövetők kimentek a boltból anélkül, hogy az elrejtett termékeket kifizették volna, ám egyiküknél az áruvédelmi kapu bejelzett, ezért az eladó utánuk szaladt. Az eladó az egyik férfi táskáját átkutatta, de abban nem talált semmit, mivel az ellopott ruházat a pólója alá volt rejtve – részletezte az ügyészség.

Az elkövetési érték összesen 27598 forint. A lopással okozott kár teljesen megtérült, mert az esztergomi rendőrök a férfiaktól lefoglalták és a sértettnek visszaadták a lopott ruhákat.

Mindkét férfi büntetett előéletű, egyik többszörös visszaesőnek, társa különös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Buli után kifosztotta alvó barátnőjét

Idén elkezdődik az Esztergomot az M1-essel összekötő út építése

Saját édesanyját ütötte ököllel

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.