Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. November 21. 06:41, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes sikerekkel zárták a versenyszezont a taekwon-dosok

Fényes érmeket szereztek az Esztergomban is működő Pile Taekwon-do szakosztály tanítványai a Makón rendezett Diákolimpián a hétvégén.

Ahogy minden évben, úgy idén is a Diákolimpiával ért végett a taekwon-dosok versenyszezonja. A rangos megmérettetésnek Makó adott otthont, ahol egy kivallóan megszervezett versenyen vehettek részt a sportolók.

Összesen mintegy 120 induló mérte össze tudását, köztük a Pile Taekwon-do szakosztály, melyet 9 versenyző, 2 bíró és 2 edző képviselt.

Mondhatni igazi team munka volt a javából. Öröm, hogy hosszú évek után újra külön csapatbusszal tudunk leutazni a megmérettetésre. Képviseltetve voltunk az összes korosztályban és minden korosztályban hoztunk érmet is, ez külön öröm nekünk edzőknek” – fejtette ki Glück Géza.

Gyermek kategóriában Szabó Boldizsár és Tordai Regős képviselte a csapatot. Boldi formagyakorlatból ezüstérmet hozott, Regős pedig küzdelemből +43 kilogrammban hozott ezüstérmet.

A serdülők között Császár Ráhel és Glória, Pap Péter és Lukács Csongor indult. Ráhelnak, Glóriának, Petinek ez volt az első serdülő versenye. Ráhel küzdelemből -38 kilóban ezüstérmet szerzett, míg Csongor küzdelemből -54 kilogrammosok között egy bronzérmet zsebelt be.

Ifi kategóriában Lahucsky Ádám, Gergő illetve Tordai Dengezik indultak. Szintén életük első versenye volt a kategóriájukban. Itt Dengezik hozott küzdelemből -75 kilóban egy bronzérmet.

A versenyen az I-re a pontot Galda Helga tette fel, aki egyben a Pile Taekwon-do szakosztály versenybírója is, hiszen a Diákolimpián egy extra erőtörő verseny is volt, és ebben a számban hozott egy bronzérmet. Ebben többek között Héring Balázs, a szakosztály másik edzője is elindult.

Összességében a versennyel kapcsolatban, így zárásképpen csak azt tudom mondani, amit edzőkollégámmal, Héring Balázzsal és másik bírómmal, Kállai Annával beszéltünk, hogy elégedetten térhettünk haza és készülhetünk a decemberi öv vizsgákra” – tette hozzá Glück Géza.

Aki csatlakozni szeretne a csapathoz, azokat továbbra is szívesen látják a taekwon-dosok hétfőn és szerdán az Aquasziget spinning termében 18 órától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.