Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Január 16. 05:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Főállású Angyal lett az ifjú csolnoki példakép

Főállású Angyal lett az ifjú csolnoki példakép

Két új Vodafone Főállású Angyal kezdi meg munkáját idén. Az egyikük Trexler Erik, aki a fogyatékkal élők társadalmi integrációját segíti mobiltechnológiai eszközök bevonásával.

Már országos hírnévre tett szert Trexler Erik, aki Esztergomban is több érzékenyítő előadást tartott már. Fiataloknak szóló előadásaival pedig az elfogadó társadalomért küzd! Igazi példakép – írtuk róla korábban.

Most pedig a Vodafone Alapítvány Főállású Angyal kezdeményezésének egyik kiválasztottja lett. A Főállású Angyal kezdeményezés a Vodafone Alapítvány legismertebb és legnépszerűbb társadalmi projektje. Az alapítvány a kezdeményezés keretében immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági projektek megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot. A nyertes jelentkező főállásban, versenyképes fizetésért dolgozhat a közjót szolgáló projektjén.

Rendkívül színvonalas pályázatok érkeztek a 2019-es Vodafone Főállású Angyal Pályázatra, így a zsűri az eredetileg tervezett egy helyett két nyertest választott idén – közölte közleményében a társaság. Hozzátéve: Tóth-Berhát Katalin és Trexler Erik projektjének fókuszában az ismeretterjesztés mellett a segítségnyújtás és a közjó szolgálata áll a mobiltechnológia lehetőségeinek felhasználásával.

Erik a fogyatékkal élők társadalmi integrációját segíti egy éven át, mely során havi bruttó 400 ezer forint fizetést kapva munkájáért az alapítványtól. Főállású Angyalként megmutatja, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérültek mindennapjait, kommunikációját. Erik születése óta mozgáskorlátozottként él, így első kézből lát rá sorstársai helyzetére, problémáira.Programja részeként Erik olyan alkalmazást fejleszt, amely segíti az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők kommunikációját. Az alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek.

Az év során Főállású Angyalként motivációs beszédek, érzékenyítő előadások és tréningek tartásával – online, Skype segítségével is –, blog indításával közelebb hozza egymáshoz a sérült embereket és a többségi társadalmat.

„Érintettként tisztában vagyok azzal, milyen sokat jelent a támogatás, ezért döntöttem úgy, hogy szeretnék tudássommal, jelenlétemmel segíteni sorstársaimnak. Az, hogy valaki fogyatékkal él, nem jelenti azt, hogy nem tud boldog, sikeres életet élni. Az informatikai segítség mellett Főállású Angyalként ezt a szemléletet szeretném átadni a sérült gyerekeknek” – hangsúlyozta Erik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 14:08, csütörtök | Helyi

Vitorlázórepülős rekordot ért el az esztergomi pilótanő

Új országos rekordot ért el az Aero Club Esztergom pilótája, Szilágyi Márta a minap.

2019. Július 18. 07:56, csütörtök | Helyi

Újra egy csomó droggal bukott le egy visszaeső esztergomi férfi

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy olyan, letartóztatásban lévő esztergomi férfival szemben, aki korábban ugyanezért már ült.

2019. Július 18. 07:45, csütörtök | Helyi

Szalagkorlátnak csapódott egy autó Lábatlannál

Szalagkorlátnak ütközött egy kocsi a 10-es főút 57-es kilométerszelvényénél, Lábatlan térségében szerda este.