Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Január 16. 05:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Főállású Angyal lett az ifjú csolnoki példakép

Főállású Angyal lett az ifjú csolnoki példakép

Két új Vodafone Főállású Angyal kezdi meg munkáját idén. Az egyikük Trexler Erik, aki a fogyatékkal élők társadalmi integrációját segíti mobiltechnológiai eszközök bevonásával.

Már országos hírnévre tett szert Trexler Erik, aki Esztergomban is több érzékenyítő előadást tartott már. Fiataloknak szóló előadásaival pedig az elfogadó társadalomért küzd! Igazi példakép – írtuk róla korábban.

Most pedig a Vodafone Alapítvány Főállású Angyal kezdeményezésének egyik kiválasztottja lett. A Főállású Angyal kezdeményezés a Vodafone Alapítvány legismertebb és legnépszerűbb társadalmi projektje. Az alapítvány a kezdeményezés keretében immár tizedik éve nyújt anyagi támogatást olyan jótékonysági projektek megvalósítására, amelyek jobbá tehetik a világot. A nyertes jelentkező főállásban, versenyképes fizetésért dolgozhat a közjót szolgáló projektjén.

Rendkívül színvonalas pályázatok érkeztek a 2019-es Vodafone Főállású Angyal Pályázatra, így a zsűri az eredetileg tervezett egy helyett két nyertest választott idén – közölte közleményében a társaság. Hozzátéve: Tóth-Berhát Katalin és Trexler Erik projektjének fókuszában az ismeretterjesztés mellett a segítségnyújtás és a közjó szolgálata áll a mobiltechnológia lehetőségeinek felhasználásával.

Erik a fogyatékkal élők társadalmi integrációját segíti egy éven át, mely során havi bruttó 400 ezer forint fizetést kapva munkájáért az alapítványtól. Főállású Angyalként megmutatja, hogy a mobiltechnológiai eszközök milyen hatékonyan segíthetik a súlyos mozgássérültek mindennapjait, kommunikációját. Erik születése óta mozgáskorlátozottként él, így első kézből lát rá sorstársai helyzetére, problémáira.Programja részeként Erik olyan alkalmazást fejleszt, amely segíti az egészséges társadalom és a fogyatékkal élők kommunikációját. Az alkalmazás hasznos információkkal szolgál az érdeklődőknek, szakembereknek, valamint segítséget nyújt az érintetteknek és szüleiknek.

Az év során Főállású Angyalként motivációs beszédek, érzékenyítő előadások és tréningek tartásával – online, Skype segítségével is –, blog indításával közelebb hozza egymáshoz a sérült embereket és a többségi társadalmat.

„Érintettként tisztában vagyok azzal, milyen sokat jelent a támogatás, ezért döntöttem úgy, hogy szeretnék tudássommal, jelenlétemmel segíteni sorstársaimnak. Az, hogy valaki fogyatékkal él, nem jelenti azt, hogy nem tud boldog, sikeres életet élni. Az informatikai segítség mellett Főállású Angyalként ezt a szemléletet szeretném átadni a sérült gyerekeknek” – hangsúlyozta Erik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 10:27, vasárnap | Helyi

Esztergomi nagycsaládosok jelezzék igényüket!

Idén is kapnak ajándékutalványt az idősek és nagycsaládosok. A 70 éven felettiek automatikusan, a nagycsaládosoknak igényelni kell.

2019. Október 20. 05:01, vasárnap | Helyi

Ingyenes képzéseket indít az Esztergomi Család és Karrier Pont

Személyiségfejlesztési és startup tréninget is indít az Esztergomi Család és Karrier Pont. Ingyenesen lehet rajtuk részt venni!

2019. Október 20. 05:00, vasárnap | Helyi

Régi zene Balassa Bálint emléknapján

Balassa Bálint születésének 465. évfordulóján október 21-én 17 órakor Régi zenei irodalmi emléknap várja a közönséget a Szatmári Irgalmas Nővérek zárdatemplomában. A belépés ingyenes!

2019. Október 19. 12:45, szombat | Helyi

Két tolvajnőt és egy körözött fiatalt kaptak el

Esztergomban egy körözött férfit fogtak el a rendőrök, míg a dorogi nyomozók két tolvajnő ügyében fejezték be a nyomozást.