Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 24. 08:21, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Gázolajjal locsolta le, fel akarta gyújtani, közben a telefonját követelte

Gázolajjal locsolta le, fel akarta gyújtani, közben a telefonját követelte

Önbíráskodás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki telefonja visszaszerzése érdekében bántalmazott két másik férfit, egyiküket gázolajjal locsolta le, megöléssel fenyegette.

A férfi 2019. szeptember 7-én együtt italozott másik három férfival egy süttői telken, ekkor a mobiltelefonja eltűnt. A férfi azt gyanította, hogy a telefonját az italozás egyik résztvevője lopta el, ezért másnap magához vett egy fejszét, valamint a gázolajat és cukrot tartalmazó üveget – közölte az ügyészség.

Ezután az elkövető az italozás egyik résztvevőjének süttői telkén megjelent, a sértettet egy alkalommal arcon ütött, miközben felszólította őt arra, hogy adja elő a telefonját. A sértett elesett, majd felpattant és a helyszínről elmenekült. Ezt követően az elkövető a sértett jelenlévő fiát akarta rábírni, hogy a telefonját adja elő, ezért a fiút megrúgta, aki emiatt legurult a lépcsőn a pincéhez.

A vádlott a pincében fejszével hadonászott, így több tárgyat megrongált, valamint a sértett kezét megsebezte, miközben kiabálva a telefonját követelte. Az elkövető a sértettel levetette a lábán lévő bakancsát, majd gázolajat locsolt rá és a berendezési tárgyakra, amely után egy öngyújtót szikráztatott úgy, hogy a tűzkövön húzogatta az ujját, közben többször kérdezte, hogy hol van a mobiltelefonja, illetve megöléssel fenyegette.

Ennek a sértettnek több horzsolása, zúzódása, valamint bordatörése keletkezett.
Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt fejszét kobozza el.

Korábbi cikkek:

Több milliót csalt ki - Unokázós csalót keresnek!

Bemutatkozik a sportos Vitéz János Katolikus Iskola - VIDEÓ

Kigyulladt egy robogó Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT