Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2021. Február 24. 08:21, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Gázolajjal locsolta le, fel akarta gyújtani, közben a telefonját követelte

Gázolajjal locsolta le, fel akarta gyújtani, közben a telefonját követelte

Önbíráskodás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki telefonja visszaszerzése érdekében bántalmazott két másik férfit, egyiküket gázolajjal locsolta le, megöléssel fenyegette.

A férfi 2019. szeptember 7-én együtt italozott másik három férfival egy süttői telken, ekkor a mobiltelefonja eltűnt. A férfi azt gyanította, hogy a telefonját az italozás egyik résztvevője lopta el, ezért másnap magához vett egy fejszét, valamint a gázolajat és cukrot tartalmazó üveget – közölte az ügyészség.

Ezután az elkövető az italozás egyik résztvevőjének süttői telkén megjelent, a sértettet egy alkalommal arcon ütött, miközben felszólította őt arra, hogy adja elő a telefonját. A sértett elesett, majd felpattant és a helyszínről elmenekült. Ezt követően az elkövető a sértett jelenlévő fiát akarta rábírni, hogy a telefonját adja elő, ezért a fiút megrúgta, aki emiatt legurult a lépcsőn a pincéhez.

A vádlott a pincében fejszével hadonászott, így több tárgyat megrongált, valamint a sértett kezét megsebezte, miközben kiabálva a telefonját követelte. Az elkövető a sértettel levetette a lábán lévő bakancsát, majd gázolajat locsolt rá és a berendezési tárgyakra, amely után egy öngyújtót szikráztatott úgy, hogy a tűzkövön húzogatta az ujját, közben többször kérdezte, hogy hol van a mobiltelefonja, illetve megöléssel fenyegette.

Ennek a sértettnek több horzsolása, zúzódása, valamint bordatörése keletkezett.
Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, a lefoglalt fejszét kobozza el.

Korábbi cikkek:

Több milliót csalt ki - Unokázós csalót keresnek!

Bemutatkozik a sportos Vitéz János Katolikus Iskola - VIDEÓ

Kigyulladt egy robogó Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.