Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2020. November 20. 08:44, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Golyószórót és gépkarabélyt loptak, megkapják a büntetést

Golyószórót és gépkarabélyt loptak, megkapják a büntetést

Az egyik tolvajt elzárásra ítélhetik, míg a másikat felfüggesztett fogházbüntetésre. Pénteken előkészítő ülésen tárgyalja ügyüket a bíróság.

A két budapesti férfi 2019. december 11-én a déli órákban jogtalanul behatolt a kertvárosi lőtér nem zárt épületébe, majd az egyik tároló helyiségből magukkal vittek egy dobozt a benne lévő mérőszalaggal, kötéllel, gyorskötözőkkel és elektromos csatlakozókkal összesen 7550 forint értékben.

Ez azonban nem volt számukra elég, így délután ismét visszatértek. Akkor magukhoz vettek egy 150 ezer forint értékű hatástalanított gépkarabélyt, valamint egy 150 ezer forint értékű hatástalanított golyószórót. A lopással okozott összesen 307 550 forintos kár a nyomozás során lefoglalással megtérült – olvasható a tárgyalási jegyzékben.

Egyikük elzárást, másikuk felfüggesztett fogházbüntetést kaphat.

FRISSÍTÉS:

Az előkészítő ülésen az a férfi jelent meg, akivel szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre tett indítványt.

A bíróság a megjelent férfit, az ügyészség indítványával egyezően 4 hó, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

A bíróságon meg nem jelent vádlottal szemben a bíróság elkülönítve folytatja az eljárást - közölte az ügyészség.

Korábbi cikkek:

Hátulról leütötte, majd elvette az idős férfi táskáját

Mentőhelikopter érkezett Esztergomba - FRISSÍTVE

Üvöltözött, majd berúgta egy bolt kirakatát

Fotók: ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 08:08, péntek | Helyi

Búcsú egy tujától

Beteg volt Széchenyi téren, a polgármesteri hivatal előtt álló régi tuja, emiatt kellett kivágni -olvasható a város honlapján.

2021. Május 13. 19:39, csütörtök | Helyi

Nagyszabású razziát tartott az esztergomi rendőrség az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében

Az Esztergomi Rendőrkapitányság, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, összehangolt akciót szervezett 2021. május 11-én az illegális szemétlerakók ellen.

2021. Május 13. 10:22, csütörtök | Helyi

Hosszú szünet után újra látogatható a Sátorkőpusztai-kristálybarlang

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) weboldalán számolt be arról, hogy több hónapos szünet után újra megnyitja a nagyközönség számára a Sátorkőpusztai barlangot.

2021. Május 13. 07:41, csütörtök | Helyi

Tilos pontyot fogni május elejétől

Május elejétől június közepéig megyénk természetes vizeiben tilos pontyra horgászni, a faj ívás miatt elrendelt védelme miatt, - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az MTI-t.