Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Május 21. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Hamarosan készülnek az első elektromos biciklik Esztergomban

Hamarosan készülnek az első elektromos biciklik Esztergomban

Elkezdődik júniusban az elektromos kerékpárok prototípusának a gyártása a Neuzer-gyárban. Az e-biciklik elsősorban a közösségi kerékpáros kölcsönző rendszereket fejlesztik, de kereskedelmi forgalomba is kerülnek.

Folyamatosan fejlődik az elektromos mobilitás Magyarországon, hiszen van már saját gyártású elektromos buszunk is, valamint számtalan e-mobilitást érintő fejlesztést és alkatrészt is jegyeznek magyar cégek. A kormányzat úgynevezett Jedlik Ányos Terve is ezt igyekszik ösztönözni. A program ugyanis az elektromos közlekedés terjesztése mellett infrastruktúrájának fejlesztésre, a jogszabályi környezet megteremtésére, a megfelelő források megtalálására valamint a kutatás-fejlesztésre és a hazai járműgyártás megteremtésére is kiemelten koncentrál. Az ötletek és a vállalkozási kedv mellett így ennek köszönhetően is egyre több hazai cég kapcsolódik be a különböző elektromos részegységek és járművek gyártásába.

Az elektromos kerékpárok terén így önálló gyártóként az esztergomi Neuzer-gyár is, amely júniusban megkezdi a prototípusainak gyártását.

„Többéves fejlesztést követően első lépcsőfokként a kompakt, megbízható közösségi, kölcsönözhető, elektromos kerékpárok gyártását kezdjük el. Míg második lépésként ennek a tapasztalatait felhasználva gyártjuk majd a „hétköznapi”, európai szabványnak megfelelő, megfizethető árú, kereskedelmi forgalomba szánt e-bicikliket” – fejtette ki az InfoEsztergom.hu-nak a gyár fő tulajdonosa. Neuzer András kitért arra is, hogy a prototípusokat követően a tesztelések után jövő nyáron már teljes kapacitással zajlik majd a sorozatgyártás.

Mint a tulajdonos fogalmazott: a vállalat elsődleges célja a kerékpáros infrastruktúra, a közösségi kerékpározás fejlesztése és további népszerűsítése. Ezzel pedig egy újabb lehetősséggel bővül az országban egyre terjedő és népszerűbb közösségi kerékpározás. Neuzer András szerint ráadásul nemcsak a már kiépített közösségi közlekedési rendszereket fejlesztheti, hanem uniós forrásoknak és akár az e-mobilitást ösztönző pályázatoknak köszönhetően még könnyebben is nyerhetnek hozzá támogatásokat a települések.

Kapcsolódó cikk:
Ehhez kapcsolódva adta át új fejlesztési központját is a gyár a közelmúltban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.