Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 02. 09:50, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: police.hu

Két ember halálát okozta, első fokon ítélet született - FOTÓK

Két ember halálát okozta, első fokon ítélet született - FOTÓK

Átlépte a sebességhatárt, majd teherautóval ütközött. Ketten életüket vesztették miatta. Most elsőfokon közel 5 év börtönbüntetést kapott.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság közel öt év szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki két ember halálát okozva úgy vezetett személykocsit, hogy a sebességkorlátozást áthágva átsodródott a másik forgalmi sávba, amely miatt teherkocsival ütközött – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2018. március 13-án reggel lakott területen kívül, Bajna irányából Szomor felé haladva kocsival három utast szállított. A vádlott a 60 kilométeres sebességkorlátozás és a kihelyezett „Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok” tábla figyelmeztetése ellenére, legalább 85-90 kilométeres sebességgel közötti sebességgel vezette a gépjárművet.

A személygépkocsi egy jobbra ívelő kanyar után átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és egy tehergépkocsi elejének ütközött. A tehergépkocsi 2-3 métert maga előtt tolta a személygépkocsit, amely részben az út melletti árokban állt meg.

A baleset során két utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket veszítették, míg a harmadik utasnak 8 napon belül gyógyuló zúzódásai keletkeztek.

A vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a mai napon tárgyaláson meghozott ítéletében a férfit 4 év 8 hó fogházbüntetésre, és 8 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott fellebbezést jelentett be – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Targoncás baleset miatt indult eljárást függesztettek fel

Többen is segítettek egy táti balesetnél

Nyomravezetői díjat tűztek ki az esztergomi csalóért! - KERESIK! - FOTÓ

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.