Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2015. Január 17. 10:47, szombat | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Kezdődhet a Csalamádé temető felújítása

Kezdődhet a Csalamádé temető felújítása

Péntek délelőtt Romanek Etelka, valamint a Máriaföldy Péter Miklós, az Orion Consulting s.r.o. képviselője aláírták a Csalamádé temető felújításáról szóló szerződést.

A temető felújításának költségeit a „Békességszerzők és Béke” Orosz Föderáció Alapítvány állja, amelynek képviselői tavaly év végén jártak Esztergomban. A képviselőtestület a velük folytatott tárgyalást követően döntött arról, hogy megállapodást köt az orosz fél által ajánlott Orion Consulting s.r.o. céggel, a Csalamádé temető területének gondozására 5 év határozott időtartamra. A szerződés további öt évvel meghosszabbítható.

Az Orion Consulting s.r.o. vállalja a közpark felújítása tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzését, a szükséges engedélyeztetési eljárások lefolytatását. Vállalják a faállomány felújítását, a sétányok mentén a hiányzó fák pótlását, kerítés építését kapukkal, sétáló utak felújítását, új utak építését, mozgáskorlátozottak számára is használható WC elhelyezését kézmosóval és babapelenkázóval, locsolóhálózat kiépítését, közvilágítás kiépítését, az orosz emlékmű és sírok felújítását, átépítését, az I. világháborús magyar emlékmű elforgatását és új méltó emlékmű építését.

A közparkban megépül továbbá az I. világháború után megbékélést szimbolizáló új szobor, ennek költségeit szintén az orosz fél vállalja. Az önkormányzat a megállapodás keretében 2 fő parkgondozót biztosít azzal, hogy bérük megfizetését az Orion Consulting s.r.o. vállalja, az önkormányzat a teljes felújítási és fenntartási költségek közül mindössze a közvilágítási és vízellátási üzemeltetési költségek megfizetését vállalja.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 13:12, szombat | Helyi

Újabb ittas vezetőt fogtak Esztergomban

...és persze érvényes jogosítványa sem volt, egy korábbi hasonló eset miatt eltiltották a vezetéstől.

2019. Augusztus 24. 09:32, szombat | Helyi

Hivatalosan ma kezdődik a kampányidőszak

Mától lehet a polgármester- és képviselőjelölteknek a támogató aláírásokat gyűjteniük.

2019. Augusztus 24. 06:00, szombat | Helyi

Javában zajlik a Bazilika felújítása

Nagyon látványos munkálatok zajlanak a Bazilikánál, az oszlopcsarnok mellett a teljes lépcsősort is újraépítik, illetve az egész épületet felújítják.

2019. Augusztus 23. 20:00, péntek | Helyi

Profi fotók a tűzijátékról

Sárosi Boglárka Dorina, a FotoPortáltól nagyon profi képeket küldött, ráadásul minden fotón szerepelnek a részletes beállítások is.