Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2015. Január 17. 10:47, szombat | Helyi
Forrás: Önkormányzati sajtóközlemény

Kezdődhet a Csalamádé temető felújítása

Kezdődhet a Csalamádé temető felújítása

Péntek délelőtt Romanek Etelka, valamint a Máriaföldy Péter Miklós, az Orion Consulting s.r.o. képviselője aláírták a Csalamádé temető felújításáról szóló szerződést.

A temető felújításának költségeit a „Békességszerzők és Béke” Orosz Föderáció Alapítvány állja, amelynek képviselői tavaly év végén jártak Esztergomban. A képviselőtestület a velük folytatott tárgyalást követően döntött arról, hogy megállapodást köt az orosz fél által ajánlott Orion Consulting s.r.o. céggel, a Csalamádé temető területének gondozására 5 év határozott időtartamra. A szerződés további öt évvel meghosszabbítható.

Az Orion Consulting s.r.o. vállalja a közpark felújítása tervezési és kivitelezési munkáinak elvégzését, a szükséges engedélyeztetési eljárások lefolytatását. Vállalják a faállomány felújítását, a sétányok mentén a hiányzó fák pótlását, kerítés építését kapukkal, sétáló utak felújítását, új utak építését, mozgáskorlátozottak számára is használható WC elhelyezését kézmosóval és babapelenkázóval, locsolóhálózat kiépítését, közvilágítás kiépítését, az orosz emlékmű és sírok felújítását, átépítését, az I. világháborús magyar emlékmű elforgatását és új méltó emlékmű építését.

A közparkban megépül továbbá az I. világháború után megbékélést szimbolizáló új szobor, ennek költségeit szintén az orosz fél vállalja. Az önkormányzat a megállapodás keretében 2 fő parkgondozót biztosít azzal, hogy bérük megfizetését az Orion Consulting s.r.o. vállalja, az önkormányzat a teljes felújítási és fenntartási költségek közül mindössze a közvilágítási és vízellátási üzemeltetési költségek megfizetését vállalja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 10:00, péntek | Helyi

Ideiglenes forgalomkorlátozás lépett életbe a temetőnél

Ideiglenesen félpályás útlezárásra kell számítani a közlekedőknek a Petőfi Sándor utca 95. szám előtt, a Belvárosi temető környékén.

2020. Január 24. 06:01, péntek | Helyi

Estig helyszíneltek a halálos baleset után

Kanyarban áttért a másik forgalmi sávba és így ütközött a személyautó a kamionnal csütörtökön.

2020. Január 24. 06:00, péntek | Helyi

Elgázolt egy gyalogost Esztergomban, a bíróság előtt felelhet

Súlyos sérülést okozott egy gyalogosnak az a 30 éves férfi, akinek gázolási ügyét vádemelési javaslattal zárta le az esztergomi rendőrség most.

2020. Január 24. 05:17, péntek | Helyi

Ittas kamionost fogtak a rendőrök

Nemcsak a szonda jelzett, de a súlykorlátozást is megszegte egy kamionos a minap Bajnán.