Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 19. 10:21, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Nem fizetett tartásdíjat az esztergomi férfi Párkányban élő gyermeke után, ezért eljárás indult ellene Szlovákiában. Most az esztergomi ügyészség emelt vádat ellene.

A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt indult ügyben Szlovákiában indult eljárás, amelyet a Legfőbb Ügyészség átvett, az így folytatott eljárásban az Esztergomi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a magyar állampolgárságú férfival szemben, aki Párkányban élő gyermeke után nem fizetett tartásdíjat – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az esztergomi férfit szlovákiai bíróság a 2016-ban jogerős határozatával kötelezte, hogy a 2012-ben született gyermeke tartására előre esedékesen minden hónap 15-ig havi 50 euro tartásdíjat fizessen meg a párkányi jogosult, a gyermek anyja részére.

A férfi a 2018. szeptember elsejétől vizsgált időszakban a tartásdíj-fizetési kötelezettségének önhibájából, részben nem tett eleget, bejelentett munkaviszonyt nem létesített, bár egészséges, továbbá alkalmi munkákból rendszeres jövedelme van. 2018. december 10. és 2019. február 4. között regisztrált álláskereső volt, ezt követően az álláskeresési támogatástól visszalépett.

A férfi a 2018. szeptember, október és november hónapokra, valamint 2019 márciusától a vádemelésig eltelt további 20 hónapra összesen 1150 euro tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

A bűncselekmény miatt Szlovákiában indult büntetőeljárás, amelyet Magyarország Legfőbb Ügyészsége átvett, a nyomozást az Esztergomi Rendőrkapitányság fejezte be.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Kővel dobálta a mozgó kocsikat - FOTÓK

Laptoppal együtt lopott el egy táskát két tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.