Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2021. Január 28. 08:48, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Őrszobán adta vissza a lopott árut - VIDEÓ

Őrszobán adta vissza a lopott árut - VIDEÓ

A lopás vétsége miatt indult ügyben emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki hátizsákjába rejtett termékeket fizetés nélkül akart kivinni az áruházból, a biztonságiak azonban tetten érték

A férfi 2020. október 17-én az esztergomi áruházban a bevásárlókosarába helyezett különféle árucikkeket, majd a próbafülkébe ment. A fülkében 3, egyenként 699 forint értékű, 180 grammos készétel vonalkódját lekaparta, valamint 2, összesen 13 398 forint értékű, 0,7 literes whiskeyről eltávolította a lopásgátló nyakpántokat, majd a termékeket a hátizsákjába rejtette azért, hogy azokat eltulajdonítsa – közölte az ügyészség.

A férfi ezután az önkiszolgáló kasszához ment, ahol kifizetett két pékárut, majd a hátizsákjába rejtett termékek kifizetése nélkül elhagyta a kasszasort. Az elkövetőt az áruház biztonsági szolgálata feltartóztatta.

A férfi az áruház elkülönített helyiségében a hátizsákjából elővette a lopott termékeket, amelyeket az áruház dolgozói tőle visszavettek. A vonalkódok lekaparása, valamint az áruvédelmi eszközök eltávolítása miatt a termékek megsérültek, eladhatatlanná váltak, így az áruházat 15 495 forint lopási kár érte.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Ismét halálos gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

Újabb eltűntet keresnek az esztergomi rendőrök!

Elindult a Tisztítsuk meg az Országot projekt Esztergomban - FOTÓK

Megújult a Bubik Színpad előtere - VIDEÓEzek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 18:53, péntek | Helyi

Mely vitaminok segítenek igazán a vírusok elleni harcban

Testünk harcol a vírusokkal egész életünkön keresztül. Immunrendszerünk naponta hárítja el veszélyes vírusok számos támadását. Ha mi nem is vesszük észre, de gyakran ez a harc sikeres.

2021. Március 05. 17:03, péntek | Helyi

Kigyulladt egy autó Csolnoknál

Teljes terjedelmében égett egy autó Csolnok külterületén pénteken.

2021. Március 05. 16:21, péntek | Helyi

Szünetelnek a nyilvános szentmisék

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek elrendelte a nyilvános szentmisék szüneteltetését az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében.

2021. Március 05. 12:30, péntek | Helyi

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt az esztergomi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a szabadságvesztésből szabadulását követően két hónap múlva újra kocsit próbált lopni.