Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2018. Március 27. 05:01, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Összefogás a térség egyik halálútja ügyében

Összefogás a térség egyik halálútja ügyében

Volt, hogy egy héten belül tíz baleset történt Bajna és Szomor között, legutóbb pedig egy ütközésben ketten haltak meg a szakaszon. Összefogtak a helyiek és aláírásgyűjtéssel hívják fel a figyelmet.

Két ember meghalt egy teherautó és egy személyautó ütközése után a Bajna és Szomor közötti úton – írtuk a közelmúltban. A szakaszon rengeteg baleset történik, akadt olyan hét is a közelmúltban, amikor egy héten belül tíz balesethez is ki kellett menniük a mentőknek, rendőröknek Bajna és Szomor közt.

A legutóbbi esetet követően Ábrahám Zoltán, bajnai önkormányzati képviselő kezdeményezésére a térségben élők aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a veszélyes, sokak által csak halálútnak nevezett szakaszra.

A balesetek okai részben egyébként az útpálya rossz állapotának és az átlagosnál durvább csúszósságának köszönhető. A helyiek szeretnék elérni az útpálya felújítását, figyelemfelhívó táblák kihelyezését, de egy fix sebességmérőt sem bánnának.

Az aláírásgyűjtés során néhány nap alatt több mint 1100-an írták alá az íveket, melyeket a minap Ábrahám Zoltán önkormányzati képviselő és Pallagi Tibor bajnai polgármester át is adott Barabás Zsoltnak, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatójának.

Az ügy mellé állt Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is, aki szintén közbenjár a probléma megoldása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.