Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2018. December 12. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Pár nap alatt szinte elkapkodták

Pár nap alatt szinte elkapkodták

A város a szemlélőnek viszonylag könnyen megmutatja magát, de a valós tudással bíró szakemberek által összeállított kötet rádöbbenti az olvasót arra, hogy eddig milyen sok árnyalatról lemaradt.

Ajánlotta a fenti szavakkal az Esztergom, a magyar állam bölcsője című könyvet december 8-án a Vármúzeumban Morsányi Bernadett irodalomtörténész és művészeti író. (Az eseményről be is számoltunk részletesen - ITT.)

Alig telt el pár nap és az óriási érdeklődésnek köszönhetően szinte már el is kapkodták a kötetet a Babits Mihály Könyvesboltban az érdeklődők.

A most elkészült Esztergomot bemutató könyv hiánypótló vállalkozásként kifejezetten a város nevezetességeiről, épületeiről, templomairól, értékeiről szól, nem titkolt célként, többet mutatva, mint egy turisztikai kiadvány, vagy programfüzet - tette hozzá Horányi László színművész a könyvbemutatón.

Címkék: esztergom, könyv

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 05:04, kedd | Helyi

Két állást is kínál a Kolping iskola

Közgazdász tanári és magyar nyelv és irodalom szakos óraadó tanári álláspályázatot hirdetett a Kolping iskola. Még július 3-ig lehet jelentkezni.

2019. Június 18. 05:03, kedd | Helyi

Újabb csodás alkotások Bajor Ágosttól a Várban

Június 21-én 18 órakor nyílik meg Bajor Ágost életművéből egy újabb egyedülálló tárlat a Várban.

2019. Június 18. 05:00, kedd | Helyi

Ezeket tanácsolja a rendőrség a nyárra!

Több mindenre is oda kell figyelni a nyáron – hangsúlyozza a rendőrség.

2019. Június 17. 13:57, hétfő | Helyi

Két esztergomi kezdeményezésre is szavazhatunk a Tescoban - VIDEÓVAL

Két esztergomi jelöltre lehet szavazni. A Határtalan Szív Alapítvány Családi egészségnapot rendezne a nyereményből, a Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány (Babits Mihály iskola) pedig udvarát újítaná fel.