Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 19. 17:29, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Akár 10 évet is kaphat az idős férfit megtámadó rabló

Akár 10 évet is kaphat az idős férfit megtámadó rabló

A rablás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a 2020. május 29-től letartóztatásban lévő elkövető fogvatartásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását indítványozta.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perc körül Esztergomban a járdán gyalogosan közlekedő 85 éves sértett férfit hátulról nagy erővel a tarkóján megütötte és meglökte. A sértett a földre esett, a fejét beverte kövezetbe. Az elkövető ekkor a sértett bal vállán keresztülvetett kézi táskát egy mozdulattal letépte a sértett válláról, melynek során a vállpántot tartó csatok kiszakadtak. Majd a táskával elszaladt. A 85 éves férfi a sötét utcán hátulról, meglepetésszerűen, nagy erővel ért támadást korlátozottan volt képes elhárítani – közölte az ügyészség.

Az ellopott táskában voltak a sértett személyes iratai, kulcscsomója, mobiltelefonja, bőr pénztárcája.

A rablás elkövetési értéke 14 600 forint, amely részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

A férfi cselekménye 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2020. május 29-én rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt, majd ennek határidejét legutóbb 2021. február 28-ig meghosszabbította.

Az ügyészség vizsgálja a vádemelés feltételeit, ennek során indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatás határidejét újabb három hónappal hosszabbítsa meg.
Az Esztergomi Járásbíróság az indítvány tárgyában ülést fog tartani, amelyen az elkövetőt meghallgatja, azt követően hozza meg végzését – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Bezár az Árpád-házi Szent Erzsébet óvoda, az iskola átáll digitális oktatásra

Kegyetlen módon megölt egy idős asszonyt, 10 év után bukott le

Ittasan, ketten egy kismotoron, kijárási korlátozás ellenére

Földhöz vágta a kiscicát, az állat elpusztult – Döntött a bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT