Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2021. Február 18. 08:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: police.hu

Kegyetlen módon megölt egy idős asszonyt, 10 év után bukott le

Kegyetlen módon megölt egy idős asszonyt, 10 év után bukott le

Emberölés bűntette miatt vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki egy leányvári házban megölt egy idős nőt. Az elkövetőt tíz év után sikerült beazonosítania a rendőrségnek.

A 83 éves asszony és a vádlott ismerték egymást, mivel a férfi a nő egyik unokájának a barátja volt és több alkalommal együtt italoztak a sértett házában. A vádlott 2009. január 1-én kora délután ittas állapotban elment az asszony leányvári otthonába azt remélve, hogy az unokáját ott találja. Az idős nő leültette a férfit a konyhában és alkohollal kínálta. A vádlott és a sértett egy ideig várakoztak miközben a férfi alkoholt fogyasztott, majd mivel az unoka nem jelent meg, az asszony felszólította, hogy most már hagyja el az otthonát – közölte az ügyészség.

A vádlott elindult kifelé a házból, miközben az idős nő többször is mondta neki, hogy menjen el, mert ittas. A férfi ekkor indulatos lett és az előszobában meglökte a nőt, aki a lökés következtében elesett. Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet többször bántalmazta, nagy erővel megragadta a nyakát, rátaposott, rátérdelt a mellkasára.

A bántalmazást követően az asszonyt magára hagyta az előszoba padlóján fekve, majd a telek hátsó részén keresztül elhagyta a házat.

Az idős nő belehalt a bántalmazásba. A sértett halála nyaki leszorítást, mellkasi összenyomatást követő fulladás következtében állt be.

A piliscsévi, jelenleg 41 éves L. L.-t DNS-se buktatta le. Egy másik bántalmazás és rablás miatt már börtönben ült, mikor a rendőrség kihallgatta a leányvári gyilkosság miatt.

A tettes azonosításáról 2019 decemberében tartott sajtótájékoztatót a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője. Petőfi Attila akkor elmondta, a házban talált DNS-nyomok vezettek el az elkövetőhöz.

A férfit kihallgatták, kezdetben tagadott, később azonban beismerte tettét.

Az ügyészség most a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától – tette hozzá az ügyészség.

Több év börtönre számíthat.

Korábbi cikkek:

Földhöz vágta a kiscicát, az állat elpusztult – Döntött a bíróság

Ilyen a befagyott Pala felülről – VIDEÓ

Bajba jutott kutyán segítettek az tűzoltók - FOTÓK

Reményi Károly tiszteletére szobrot állítana a zeneiskola – Gyűjtés!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).