Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2021. Február 19. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Reményi Károly tiszteletére szobrot állítana a zeneiskola – Gyűjtés!

Reményi Károly tiszteletére szobrot állítana a zeneiskola – Gyűjtés!

Gyűjtés indul, melynek köszönhetően remélhetőleg nyáron már Reményi Károly szobra mellett emlékezhetnek meg a zeneiskolások az egykori igazgatóról 80. születésnapján.

Közel 3 hónapja már, hogy Reményi Károly karnagy, a zeneiskola volt igazgatója nincs közöttünk.

„A család támogatásával és kezdeményezésére a Zeneiskola Alapítványán keresztül gyűjtést hirdet egy Karcsi bácsiról készülő mellszobor készíttetésére, melyet a Zeneiskola Reményi Károly hangversenytermében helyeznénk el, nem kizárva azt a lehetőséget sem, hogy iskolánk környezetének rendezését követően kültérre kerülhessen, méltó emlékhelyet kialakítva” – írta Udvardyné Pásztor Ágnes, a zeneiskola igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.