Városlista
2023. december 10, vasárnap - Judit

Hírek

2020. November 03. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Automatában felejtette a bankkártyát, a pénze bánta

Automatában felejtette a bankkártyát, a pénze bánta

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indított eljárást az ügyészség egy dorogi nővel szemben, aki 150 ezer forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott kárt.

A sértett 2019. augusztus 12-én 9 óra 50 perc körül egy dorogi bankjegykiadó automatához ment azzal a szándékkal, hogy készpénzt vegyen fel. A pénzfelvételi folyamat közben, a sértett meggondolta magát, mégsem kívánt pénzt felvenni, azonban a négyjegyű PIN kód megadása után a tranzakciót nem szakította meg, így a bankkártya a bankjegykiadó automatában maradt – közölte az ügyészség.

A sértett bankjegykiadó automatától történő távozását követően a gyanúsított nő lépett az automatához, és a pénzfelvételi műveletet folytatta oly módon, hogy 150 ezer forintot vett fel a sértett bankszámlájáról.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.
A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek 150 ezer forint jóvátételt fizetett.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Két ember halálát okozta, első fokon ítélet született - FOTÓK

Targoncás baleset miatt indult eljárást függesztettek fel

Többen is segítettek egy táti balesetnél

Nyomravezetői díjat tűztek ki az esztergomi csalóért! - KERESIK! - FOTÓ

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.