Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 03. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Automatában felejtette a bankkártyát, a pénze bánta

Automatában felejtette a bankkártyát, a pénze bánta

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt indított eljárást az ügyészség egy dorogi nővel szemben, aki 150 ezer forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott kárt.

A sértett 2019. augusztus 12-én 9 óra 50 perc körül egy dorogi bankjegykiadó automatához ment azzal a szándékkal, hogy készpénzt vegyen fel. A pénzfelvételi folyamat közben, a sértett meggondolta magát, mégsem kívánt pénzt felvenni, azonban a négyjegyű PIN kód megadása után a tranzakciót nem szakította meg, így a bankkártya a bankjegykiadó automatában maradt – közölte az ügyészség.

A sértett bankjegykiadó automatától történő távozását követően a gyanúsított nő lépett az automatához, és a pénzfelvételi műveletet folytatta oly módon, hogy 150 ezer forintot vett fel a sértett bankszámlájáról.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.
A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek 150 ezer forint jóvátételt fizetett.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Két ember halálát okozta, első fokon ítélet született - FOTÓK

Targoncás baleset miatt indult eljárást függesztettek fel

Többen is segítettek egy táti balesetnél

Nyomravezetői díjat tűztek ki az esztergomi csalóért! - KERESIK! - FOTÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT