Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2020. November 06. 08:01, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Dupláztak a dorogi, körözöttet fogtak az esztergomi rendőrök

Dupláztak a dorogi, körözöttet fogtak az esztergomi rendőrök

Egy nap alatt két lopás feltételezett elkövetőjét fogták el a dorogi egyenruhások, míg az esztergomi járőrök egy körözött férfit vettek őrizetbe csütörtökön.

A rendőrségre 2020. november 5-én délelőtt érkezett bejelentés, miszerint egy dorogi élelmiszerüzlet előtt leparkolt autóból ismeretlen személy ellopta az abban lévő pénztárcát, benne a sértett igazolványaival. A helyi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és öt órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A 19 éves Sz. Rómeót lopás vétség elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként – közölte a rendőrség.

Ugyanezen a napon egy 49 éves férfit is kihallgattak a dorogi nyomozók lopás vétség elkövetése miatt. A gyanú szerint K. Zsolt 2020. november 4-éről 5-ére virradóra bement egy bajnai családi ház udvarára, és onnan ellopott egy rádiós magnót. A sértett, amint észrevette a lopást, bejelentést tett a rendőrségen. A járőrök azonnal megtették a szükséges intézkedéseket az elkövető azonosítása érdekében, akit még aznap elfogtak. . K. Zsoltnál az ellopott magnót is megtalálták, amit visszaadtak a tulajdonosának.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei pedig november 5-én Esztergomban ellenőriztek egy helyi lakost. Irataiból kiderült, hogy ellene az Esztergomi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki. Az egyenruhások a 27 éves férfi a rendőrkapitányságra előállították és őrizetbe vették.

Korábbi cikkek:

Saját nagymamáját fenyegette meg azzal, hogy kinyírja

Újabb körözött férfit fogtak el

Ittasan a férfi ölébe ült és úgy vezettek – Döntött a bíróság

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.

2021. Április 10. 07:37, szombat | Helyi

Egy hónapig ingyen használhatják az esztergomiak a Zöld Busz tesztjáratát

A Zöld Busz Program keretében 2021.04.12. és 05.08. között egy Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz közlekedik majd teszt jelleggel Esztergomban.