Városlista
2023. szeptember 21, csütörtök - Máté

Hírek

2020. November 05. 12:27, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Saját nagymamáját fenyegette meg azzal, hogy kinyírja

Saját nagymamáját fenyegette meg azzal, hogy kinyírja

Zaklatás miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy táti férfi ellen, aki saját nagymamáját fenyegette meg halálosan.

A férfi nagyszüleivel egy lakásban élt 2019-ben Táton. 2019. július 7-én 14 óra és 17 óra között a vádlott a lakásban ittas állapotban a kését fente, és közben azt kiabálta a nagymamájának, hogy meg akar valakit ölni, mert börtönbe szeretne kerülni, majd egyre hangosabban ordibált – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a sértett megijedt a vádlott magatartásától, ezért a rendőrségre akart telefonálni, mire vádlott megfenyegette, hogyha ki meri hívni a rendőrséget, elvágja a torkát, majd távozott a házból.

Az asszony az ajtót bezárta, mert félt unokájától. Ezt követően a férfi 2019. július 7-én 20 óra körül - mivel a sértett nem engedte őt be a lakásba erőszakos viselkedése és ittassága miatt - a konyhán lévő nyitott ablak szúnyoghálóját kivágta és az ablakon át bemászott a házba, közben azt ordította sértettnek, hogyha ki meri hívni a rendőröket, akkor „kinyírja”. A nagymama félelmében kiszaladt a lakásból.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban két ízben ítélte vagyon elleni bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve 2019-ben hamis vád bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 7 hónap fogházbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész és a vádlott tudomásul vette, így a kihirdetését követően jogerőssé vált – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újabb körözött férfit fogtak el

Ittasan a férfi ölébe ült és úgy vezettek – Döntött a bíróság

Automatában felejtette a bankkártyát, a pénze bánta

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.

2023. Augusztus 11. 17:12, péntek | Helyi

PLATÁN MESÉKKEL NYITOTT ÚJRA A RONDELLA GALÉRIA

2023. augusztus 4-én, 18:00 órakor majdnem két év után újra kinyitott az Esztergomi Vármúzeum Rondella Galériája, a Platán mesék című kiállítással.