Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2021. Január 31. 11:47, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kegyetlen módon akart több kölyökkutyától megszabadulni egy állatkínzó

Kegyetlen módon akart több kölyökkutyától megszabadulni egy állatkínzó

Kiránduló fiatalok egy leragasztott dobozban találtak kiskutyákat szombaton Dobogókőnél. Szörnyű módon akart megszabadulni valaki a kisállatoktól.

„Dobogókőn kiránduló fiatalok találták ezt a dobozt jól leragasztva, egy fával lesúlyozva az erdőben. 12, pár napos kölyök benne. A fiúk rögtön lehozták őket Esztergomba állatorvoshoz, majd onnan hozzánk. Köszönet érte” – írták a Bogáncs Kutya és Kisállatotthon csapata közösségi oldalán.

Hozzátéve, hogy sajnos két pici elpusztult, a többiek pedig kihűlve, soványkák, nagyon gyengék. Épp, hogy élnek.

„Melegítés után megpróbáltuk rábeszélni két mamakutyánkat, hogy fogadják be őket. Sajnos az egyikük egyáltalán nem örült az ötletnek, a másiknál nagyobb a remény. Ezeknek a kölyköknek meg sem kellett volna születniük” – tették hozzá.

Végül az egyik mama elfogadta őket.

FRISSÍTÉS:

"Csöppke a picike láncról mentett és még aznap lefialó mamánk elfogadta a piciket. Sajnos reggelre már csak négyen maradtak életben, a többieket kipakolta az ól mellé, valószínű a természet ezt diktálta. De a többieket nagyon szépen gondozza, félti, a babák nyugodtak, már egyáltalán nem sírnak. Temperált helyen, jól szigetelt ólban, melegben vannak" - olvasható a Bogány újabb bejegyzésében.

Hozzátéve, hogy Csöppkének ez megterhelő lesz saját babái mellett, hiszen a vemhességét folyamatos ellátás, ól nélkül, láncon hordta ki, amint bevitték és bekerült egy jó meleg szalmával bélelt ólba már fialt is.

"Csöppke támogatását köszönettel elfogadjuk. Prémium minőségű táp szoptatós mamának, starter táp a későbbiekben a piciknek, vitaminok.
Köszönjük szépen!" - fűzte hozzá a kutyamenhely csapata.

Korábbi cikkek:

Búbánatvölgy és Esztergom a TV2-n – VIDEÓ

Meghosszabbították a maszkviselési kötelezettséget Esztergomban is

Továbbra is keresik az eltűnt kertvárosi nőt!

Előkerült a Bazilika keresztjében elrejtett időkapszula - FOTÓK

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).

2022. Szeptember 08. 09:27, csütörtök | Helyi

XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ

Idén 22. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi viszonylatban is híres esemény, az Esztergomi Fotográfiai Biennálé, MANU-TÍPIA címmel.