Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2020. Április 09. 15:39, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Két betörés, három fegyver, kilenc gyanúsított - VIDEÓ

Két betörés, három fegyver, kilenc gyanúsított - VIDEÓ

Egy hónapon belül sorra azonosították az esztergomi rendőrök az elkövetőket és a lopott fegyvereket is megtalálták.

Egy süttői présházba ment be a gyanú szerint Cz. Szilárd és Ö. Róbert az ablakot betörve február 5-ére virradóra. A 30 és 29 éves férfiak elemlámpát, távcsövet, szerszámgépeket, három lőfegyvert, egy légpuskát, valamint egy nyílpuskát is magukkal vittek a házból. A tulajdonos, amint észrevette a lopást, feljelentést tett a rendőrségen. Az esztergomi rendőrök egy hónapon belül azonosították, és lopás bűntett, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki a feltételezett elkövetőket - közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy nem ez volt az egyetlen bűncselekmény, Cz. Szilárd egy másik társával, B. Mihállyal elkövetett. Két héttel később a süttői Szitli dűlőbe mentek, az ablakot betörve és az ajtót befeszítve megpróbáltak bejutni egy borospincébe, azonban amikor megszólalt a riasztó, elmenekültek onnan.

A rendőrök elfogták azt a 28 éves nőt is, aki a három férfit a bűncselekmények helyszínére vitte. M. Cintia kocsival vitte el ismerőseit, majd a betöréseket követően elszállította őket.

Az esztergomi rendőrök az eljárás során a nyomozás eredményeképpen azonosították azokat a személyeket is – K. Krisztiánt, B. Bélát és P. Csabát és F. Róbertet -, akik a lopott fegyvereket és a bűncselekményből származó egyéb tárgyakat az elkövetőktől megvásárolták. Az eljárási cselekmények során megtalálták a lopott fegyvereket, és lefoglalták azokat.

A gyanúsítottak közül Cz. Szilárd, Ö. Róbert és M. Cintia ezen és más, korábban elkövetett bűncselekmények miatt letartóztatásban várják az eljárás befejezését.
Mivel a süttői présház tulajdonosának a háromból két fegyver tartására nem volt engedélye, ezért ellene is eljárást indítottak.Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 10:20, kedd | Helyi

Baleset történt a Bánomi úton

Autók ütköztek a Bánomi út és a Hild József utca kereszteződésében kedden reggel.

2020. Május 26. 09:26, kedd | Helyi

Robogót és fát lopott a 15 éves fiú

Lopás miatt egy 15 éves fiatal fiút hallgattak ki gyanúsítottként hétfőn az esztergomi nyomozók.

2020. Május 26. 07:39, kedd | Helyi

Esztergom, Tát, Bajót és Annavölgy is többlettámogatásból fejleszthet

Több mint 707 millió forint összegben kapott többlettámogatást megyénk 30 fejlesztése.

2020. Május 26. 06:55, kedd | Helyi

Ismét bajba jutott kirándulót kellett menteni

Kirándulás közben megsérült egy turista vasárnap Visegrádon. Mentésében kértek a katasztrófavédelem segített.