Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2020. Július 09. 10:36, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Kijött a rácsok mögül és újra lopott - pálinkát és amit ért

Kijött a rácsok mögül és újra lopott - pálinkát és amit ért

Februárban kiengedték májusban már újra lopott a visszaeső tolvaj. Az Esztergomi Járási Ügyészség a letartóztatása hosszabbítására tett indítványt.

E szerint a hajléktalan férfi 2020. május 16-án 10 és 12 óra között egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét betörte, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonította a sértett 5 liter házi vegyes pálinkáját, 2 alumínium ereszcsatornáját, 5 alumínium lábasát és 8 csatornarögzítőjét – közölte az ügyészség.

A férfi az 5 liter házi pálinkát 2 nap alatt elfogyasztotta, az alumínium lábasokat értékesítette. A gyanúsított 2020. május 24. és 25. között visszatért ide, és onnan tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott.
A gyanúsított az elvitt dolgokat a sértett ingatlanához közel egy bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó gépet és a tartályt elvitte, ezeket értékesítette. A tolvajnak szándékában állt az elrejtett és a helyszínen maradt további ingóságokért is visszamenni, azonban a sértett észrevette a lopást, ezért május 25-én a rendőröket kihívta, akik elfogták a sértett háza felé közeledő gyanúsítottat – részletezte a vádhatóság.

A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 183 800 forint.

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra hatolt be a kerítésen átugorva, és az ott álló épület konyha helyiségében a falból megpróbálta kitépni a csaptelepet, de a gyanúsított megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért a helyszínt elhagyta. Az elkövető június 13-án ismét visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.
Ugyaninnen ellopott még egy harmadik sértett tulajdonát képező 3x3 méteres piaci sátrat, majd az udvaron felborította a sértett kukoricafőző gépét azért, hogy azt később eltulajdonítsa, ami a felborítástól megrongálódott. A helyszínre érkező sértett és felesége megzavarták a gyanúsítottat, aki ekkor távozott a helyszínről.
A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben lopás vétsége és más bűncselekmények miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év 3 hónap és 15 nap fegyházbüntetésre ítélte, melyet 2018. november 19-ével töltött ki. Ezt megelőzően a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2020. február 5-én töltött le.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2020. június 16-án rendelte el egy hónapra, mert a gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt, amely külön letartóztatási ok, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatása határidejének három hónappal történő meghosszabbítását, mert a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fennállnak.

Korábbi cikkek:

Garázsba tört be, 24 órán belül elfogták

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

Betört, majd hazudott, de végül lebukott társával együttEzek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 08:22, kedd | Helyi

Szombaton újra Esztergomban a Sörgyári... - FOTÓK

Sörgyári... Igazi Hrabal-i életérzés Esztergomban a Bubik Színpadon szeptember 26-án, szombaton 19:30-kor a Babits Mihály Színház bemutatójaként.

2020. Szeptember 22. 08:00, kedd | Helyi

Danvizsgáztak kemposaink

Szombaton Esztergom-Kertvárosban került sor a Fighting Kempo Pokorni Team Se Dan vizsgájára.

2020. Szeptember 22. 05:00, kedd | Helyi

Egy nap sporttal az egészségért Esztergomban - Mozgásban az erő 2020-ban is!

Ingyenes sportbemutatók, értékes nyeremények, több mint 20 sportág, 30 kiállító és izgalmas programok.

2020. Szeptember 21. 08:22, hétfő | Helyi

Ittasan villanyoszlopnak ütközött egy quados - FOTÓK

Vádat emelt az esztergomi ügyészség a férfi ellen, aki ittasan quadozott Pilismaróton.