Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 21. 07:27, szerda | Helyi
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Korrupcióval bukott le két megyei rendőr

Korrupcióval bukott le két megyei rendőr

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást két közlekedésrendészeti járőr ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdán azt közölte, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök szeptemberben abban állapodtak meg, hogy közös járőrszolgálatuk során az intézkedés alá vont gépkocsik vezetőitől - arra hivatkozva alappal vagy a nélkül, hogy közlekedési szabálysértést követtek el - pénzt kérnek, és cserébe eltekintenek a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől vagy a helyszíni bírság kiszabásától.

Az ügyészség október 19-én egy összehangolt akciót hajtott végre: motozást, kutatást, illetve szemlét tartottak, és az elkövetőktől 40 bolgár levát, 75 román lejt, továbbá 165 eurót foglaltak le.

Mindkét elkövető gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, egyikük a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, míg a másik rendőr nem tett vallomást. A terheltek szolgálati jogviszonya lemondással megszűnt.

Az elkövetők terhére rótt bűncselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa - figyelemmel a halmazati szabályokra - 12 év - áll a közleményben.

Korábbi cikkek:

Meghosszabbítanánk a férjgyilkos nő letartóztatását

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Címkék: korrupció, rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT