Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 19. 10:21, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Nem fizetett tartásdíjat az esztergomi férfi Párkányban élő gyermeke után, ezért eljárás indult ellene Szlovákiában. Most az esztergomi ügyészség emelt vádat ellene.

A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt indult ügyben Szlovákiában indult eljárás, amelyet a Legfőbb Ügyészség átvett, az így folytatott eljárásban az Esztergomi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a magyar állampolgárságú férfival szemben, aki Párkányban élő gyermeke után nem fizetett tartásdíjat – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az esztergomi férfit szlovákiai bíróság a 2016-ban jogerős határozatával kötelezte, hogy a 2012-ben született gyermeke tartására előre esedékesen minden hónap 15-ig havi 50 euro tartásdíjat fizessen meg a párkányi jogosult, a gyermek anyja részére.

A férfi a 2018. szeptember elsejétől vizsgált időszakban a tartásdíj-fizetési kötelezettségének önhibájából, részben nem tett eleget, bejelentett munkaviszonyt nem létesített, bár egészséges, továbbá alkalmi munkákból rendszeres jövedelme van. 2018. december 10. és 2019. február 4. között regisztrált álláskereső volt, ezt követően az álláskeresési támogatástól visszalépett.

A férfi a 2018. szeptember, október és november hónapokra, valamint 2019 márciusától a vádemelésig eltelt további 20 hónapra összesen 1150 euro tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

A bűncselekmény miatt Szlovákiában indult büntetőeljárás, amelyet Magyarország Legfőbb Ügyészsége átvett, a nyomozást az Esztergomi Rendőrkapitányság fejezte be.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Kővel dobálta a mozgó kocsikat - FOTÓK

Laptoppal együtt lopott el egy táskát két tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.