Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2020. Október 19. 10:21, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Nem fizetett tartásdíjat gyermeke után, vádat emeltek ellene

Nem fizetett tartásdíjat az esztergomi férfi Párkányban élő gyermeke után, ezért eljárás indult ellene Szlovákiában. Most az esztergomi ügyészség emelt vádat ellene.

A tartási kötelezettség elmulasztása vétsége miatt indult ügyben Szlovákiában indult eljárás, amelyet a Legfőbb Ügyészség átvett, az így folytatott eljárásban az Esztergomi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot azzal a magyar állampolgárságú férfival szemben, aki Párkányban élő gyermeke után nem fizetett tartásdíjat – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az esztergomi férfit szlovákiai bíróság a 2016-ban jogerős határozatával kötelezte, hogy a 2012-ben született gyermeke tartására előre esedékesen minden hónap 15-ig havi 50 euro tartásdíjat fizessen meg a párkányi jogosult, a gyermek anyja részére.

A férfi a 2018. szeptember elsejétől vizsgált időszakban a tartásdíj-fizetési kötelezettségének önhibájából, részben nem tett eleget, bejelentett munkaviszonyt nem létesített, bár egészséges, továbbá alkalmi munkákból rendszeres jövedelme van. 2018. december 10. és 2019. február 4. között regisztrált álláskereső volt, ezt követően az álláskeresési támogatástól visszalépett.

A férfi a 2018. szeptember, október és november hónapokra, valamint 2019 márciusától a vádemelésig eltelt további 20 hónapra összesen 1150 euro tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

A bűncselekmény miatt Szlovákiában indult büntetőeljárás, amelyet Magyarország Legfőbb Ügyészsége átvett, a nyomozást az Esztergomi Rendőrkapitányság fejezte be.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Kővel dobálta a mozgó kocsikat - FOTÓK

Laptoppal együtt lopott el egy táskát két tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.