Városlista
2022. június 27, hétfő - László

Hírek

2020. Február 28. 10:44, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Lakókocsiból lopott közel 2 millió forint értéket

Lakókocsiból lopott közel 2 millió forint értéket

A visszaeső tolvajnőnek egy szintén visszaeső orgazda férfi segített.

Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy többszörös visszaeső tolvaj nővel és egy többszörös visszaeső orgazda férfival szemben, mert a nő 2018. április 21-én a dömösi kempingben álló lakókocsiba bement, majd onnan közel 2 millió forint értékű dolgokat tulajdonított el. Férfitársa ezt követően pénzért segített a nőnek az ellopott euró átváltásában – közölte az ügyészség.

A nő a lopás előtt letakarta a megfigyelő kamerát, majd a lakókocsiból egy táskát tulajdonított el benne okiratokkal, bankkártyával, fényképezőgéppel, karórával, jelentős összegű készpénzzel együtt. Ezzel több mint 1,7 millió forint összegű kárt okozott. A férfi ezt követően pénzért segített a nőnek az ellopott euró átváltásában, majd annak egy részét közösen elköltötték. A nyomozás során megtalálták az eltulajdonított dolgok egy részét, így a sértett kárának nagyobb részre megtérült – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a nőt a bíróság 1 év 11 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, a férfit pedig 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, és kötelezze a vádlottakat a sértett fennmaradó kárának megfizetésére.

Korábbi cikkek:

Meglőttek egy kutyát a Fárikúti út végén, egyet pedig keresnek!

300 ezer forint jár a toplistás bűnöző nyomravezetőjének - FOTÓN

Több körözöttet is elfogtak, egyiküket Kertvárosban

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 13. 13:08, hétfő | Helyi

SZÜK NORBERT EMLÉKKIÁLLÍTÁS

2022. június 4-én nyílt meg Szük Nobert festőművész (1970-2021) emlékkiállítása a Kapcsolatok Házában.

2022. Június 07. 10:57, kedd | Helyi

Fokozott rendőri jelenlét Dömösön és Pilismaróton

A nyári időszakban rendőri ellenőrzésre kell számítani a térségben.

2022. Június 01. 17:35, szerda | Helyi

Öten is megsérültek a dorogi balesetben

Június elsején, szerdán délután egy menetrend szerinti autóbusz és két személygépkocsi ütközött össze Dorogon, a Hantken Miksa és a Rákóczi utca kereszteződésében.