Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2020. Február 28. 10:44, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Lakókocsiból lopott közel 2 millió forint értéket

Lakókocsiból lopott közel 2 millió forint értéket

A visszaeső tolvajnőnek egy szintén visszaeső orgazda férfi segített.

Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy többszörös visszaeső tolvaj nővel és egy többszörös visszaeső orgazda férfival szemben, mert a nő 2018. április 21-én a dömösi kempingben álló lakókocsiba bement, majd onnan közel 2 millió forint értékű dolgokat tulajdonított el. Férfitársa ezt követően pénzért segített a nőnek az ellopott euró átváltásában – közölte az ügyészség.

A nő a lopás előtt letakarta a megfigyelő kamerát, majd a lakókocsiból egy táskát tulajdonított el benne okiratokkal, bankkártyával, fényképezőgéppel, karórával, jelentős összegű készpénzzel együtt. Ezzel több mint 1,7 millió forint összegű kárt okozott. A férfi ezt követően pénzért segített a nőnek az ellopott euró átváltásában, majd annak egy részét közösen elköltötték. A nyomozás során megtalálták az eltulajdonított dolgok egy részét, így a sértett kárának nagyobb részre megtérült – tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a nőt a bíróság 1 év 11 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, a férfit pedig 1 év végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, és kötelezze a vádlottakat a sértett fennmaradó kárának megfizetésére.

Korábbi cikkek:

Meglőttek egy kutyát a Fárikúti út végén, egyet pedig keresnek!

300 ezer forint jár a toplistás bűnöző nyomravezetőjének - FOTÓN

Több körözöttet is elfogtak, egyiküket Kertvárosban

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.