Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. Február 01. 09:10, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Lefejeléssel zárta le a parkolási vitát

Lefejeléssel zárta le a parkolási vitát

Súlyos testi sértés bűntette miatt az Esztergomi Járásbíróság pénzbüntetést szabott ki azzal a karcagi férfival szemben, akit parkolási vita közben fejelt le egy másik férfi Esztergomban.

A sértett 2019. december 8-án 19 óra 30 perc körül kocsijával parkolt Esztergomban a Mátyás király úton lévő nagy parkolóban. Ennek során a sértett vitába keveredett egy szintén parkolni kívánó jármű utasaival, akik közül az autó vezetője, a vádlott és egyik utasa kiszállt. A parkolást befejezte a sértett, a kocsiját leállította és ő is kiszállt. A vádlott társa felelősségre vonta a sértettet, hogy amit csinált, azzal veszélyeztette a biztonságukat. Erre a sértett hangosan bizonygatta az igazát, és szitkozódott amiatt, hogy rádudáltak. A férfi magatartását látva a vádlott a szóváltás során lefejelte, amely miatt a sértettnek eltörött az orrcsontja, ennek gyógytartama 42 nap – közölte az ügyészség.

A vádhatóság indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a sértettet lefejelő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 240 ezer pénzbüntetést szabott ki.

Korábbi cikkek:

Szökevényt keresnek a rendőrök

Egy körözöttet és egy eltiltottak kaptak el a rendőrök

Kegyetlen módon akart több kölyökkutyától megszabadulni egy állatkínzó

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:33, hétfő | Helyi

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 23. 09:49, vasárnap | Helyi

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

2022. január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében. 14 kategóriában 37 díjazottat ismertek el.

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.