Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. November 05. 12:27, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Saját nagymamáját fenyegette meg azzal, hogy kinyírja

Saját nagymamáját fenyegette meg azzal, hogy kinyírja

Zaklatás miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy táti férfi ellen, aki saját nagymamáját fenyegette meg halálosan.

A férfi nagyszüleivel egy lakásban élt 2019-ben Táton. 2019. július 7-én 14 óra és 17 óra között a vádlott a lakásban ittas állapotban a kését fente, és közben azt kiabálta a nagymamájának, hogy meg akar valakit ölni, mert börtönbe szeretne kerülni, majd egyre hangosabban ordibált – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a sértett megijedt a vádlott magatartásától, ezért a rendőrségre akart telefonálni, mire vádlott megfenyegette, hogyha ki meri hívni a rendőrséget, elvágja a torkát, majd távozott a házból.

Az asszony az ajtót bezárta, mert félt unokájától. Ezt követően a férfi 2019. július 7-én 20 óra körül - mivel a sértett nem engedte őt be a lakásba erőszakos viselkedése és ittassága miatt - a konyhán lévő nyitott ablak szúnyoghálóját kivágta és az ablakon át bemászott a házba, közben azt ordította sértettnek, hogyha ki meri hívni a rendőröket, akkor „kinyírja”. A nagymama félelmében kiszaladt a lakásból.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban két ízben ítélte vagyon elleni bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve 2019-ben hamis vád bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 7 hónap fogházbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész és a vádlott tudomásul vette, így a kihirdetését követően jogerőssé vált – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újabb körözött férfit fogtak el

Ittasan a férfi ölébe ült és úgy vezettek – Döntött a bíróság

Automatában felejtette a bankkártyát, a pénze bánta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.