Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 05. 12:27, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Saját nagymamáját fenyegette meg azzal, hogy kinyírja

Saját nagymamáját fenyegette meg azzal, hogy kinyírja

Zaklatás miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy táti férfi ellen, aki saját nagymamáját fenyegette meg halálosan.

A férfi nagyszüleivel egy lakásban élt 2019-ben Táton. 2019. július 7-én 14 óra és 17 óra között a vádlott a lakásban ittas állapotban a kését fente, és közben azt kiabálta a nagymamájának, hogy meg akar valakit ölni, mert börtönbe szeretne kerülni, majd egyre hangosabban ordibált – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a sértett megijedt a vádlott magatartásától, ezért a rendőrségre akart telefonálni, mire vádlott megfenyegette, hogyha ki meri hívni a rendőrséget, elvágja a torkát, majd távozott a házból.

Az asszony az ajtót bezárta, mert félt unokájától. Ezt követően a férfi 2019. július 7-én 20 óra körül - mivel a sértett nem engedte őt be a lakásba erőszakos viselkedése és ittassága miatt - a konyhán lévő nyitott ablak szúnyoghálóját kivágta és az ablakon át bemászott a házba, közben azt ordította sértettnek, hogyha ki meri hívni a rendőröket, akkor „kinyírja”. A nagymama félelmében kiszaladt a lakásból.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban két ízben ítélte vagyon elleni bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve 2019-ben hamis vád bűntette miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 7 hónap fogházbüntetésre, 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész és a vádlott tudomásul vette, így a kihirdetését követően jogerőssé vált – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újabb körözött férfit fogtak el

Ittasan a férfi ölébe ült és úgy vezettek – Döntött a bíróság

Automatában felejtette a bankkártyát, a pénze bánta

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.