Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Június 22. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Száraz fulladás miatt halt meg a kisfiú a Vadasban

Száraz fulladás miatt halt meg a kisfiú a Vadasban

Száraz fulladás miatt halt meg a párkányi kisfiú szombaton a Vadas termálfürdőben. Az orvosok hiába küzdöttek két órán át az életéért, nem tudták megmenteni.

Az első információk alapján a 4 éves kisfiú a csillagmedence akadályfalára próbált meg felkapaszkodni, de megcsúszott és a víz alá bukott. Ez a híresztelés azonban tévesnek bizonyult. Hogenbuch Endre, a Vadas igazgatója ugyanis sajtónyilatkozatban elmondta: a gyerek az apjával játszott, aki többször feldobta a levegőbe, utána pedig a kisfiú több alkalommal a víz alá bukott.

Az apa azonban a sajtóban azt nyilatkozta, hogy csak egyszer dobta fel a gyereket, aki maximum két másodpercig lehetett a felszín alatt.

A kisfiú azonban ezután panaszkodni kezdett, hogy nem érzi jól magát, az apa ekkor az úszómesterhez vitte, de az odasiető vízi mentők és az orvosok sem tudtak már segíteni.

A čas.sk úgy értesült, hogy kisfiú halálát száraz fulladás okozta. A portál szerint a boncolás során kiderült, hogy a kisfiút sokkhatás érte, megsérült a nyálkahártyája és leállt a szíve.
Ezt a hírt azonban egyelőre még a rendőrség nem erősítette meg.

A száraz fulladás víz nélkül bekövetkező fulladás. Akkor alakul ki, ha valaki fulladásközeli állapotba került a vízben. Ekkor a légutak automatikusan összehúzódnak, hogy megakadályozzák a víz bejutását a tüdőbe, és görcsös állapotba kerülnek. Normális esetben a légcső-záródás 30-60 másodpercig tart, de a száraz fulladás esetében több percig is eltarthat. Ezalatt a rekeszizom összeesik, részleges vákuumot képezve a tüdőkben, így levegő helyett túl sok oxigénhiányos vér áramlik ide.

fotó: www.vadas.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT