Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2021. Január 12. 09:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Százezreket csalt ki, most elítélték

Százezreket csalt ki, most elítélték

Csalás miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádemelése alapján ítélt el egy férfit az Esztergomi Járásbíróság a minap. Többször is átvert egy lábatlani hajótulajdonost.

A lábatlani sértett és a halásztelki vádlott egy zárt közösségi internetes oldalon ismerték meg egymást, hajó alkatrészek beszerzéséről állapodtak meg. A vádlott 2019. március 14-én az alkatrészekre vonatkozóan árajánlatot küldött, majd másnap személyesen is megjelent a sértettnél Lábatlanon. A vádlottnak nem állt szándékában az alkatrészek beszerzése, ezzel csupán megtévesztette a hajótulajdonost – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy ekkor az alkatrészek előlegeként a sértett 40 ezer forint készpénzt adott át a vádlottnak, majd 2019. március 19-én 200 ezer forintot, 2019. április 5-én további 100 ezer forintot utalt át a csaló bankszámlájára, illetve további 100 ezer forint készpénzt adott át a neki Budapesten.

Az előlegek átadását követően a vádlott azzal a valótlan ürüggyel, hogy a már megrendelt árut kifizette, annak teljes vételárához azonban további 100 ezer forintra van szüksége, amelyet magánéleti nehézségei miatt nem tud megelőlegezni, újabb 100 ezer forintot kért a sértettől, amelyet a sértett szintén Budapesten adott át neki a sértett.

A vádlott 2019. május 2. és 4. körül egy jetski megvásárlása ürügyén 120 ezer forintot kért kölcsön a sértettől, majd azzal hitegette a sértettet, hogy a pénzt visszafizeti, és egy 10 ezer forint értékű hajócsavart is ajándékoz neki. A vádlott ígéretei miatt a további 120 ezer forintot is megkapta.

A fenti összegek átvételét követően a csaló először azt állította a sértettnek, hogy megsérült, kórházba került, ezért az alkatrészek beszerzéséhez további időre van szüksége, majd arra hivatkozott, hogy késedelmesen rendelte meg az árut, illetve inkasszót bocsátottak ki a számlájára, de néhány napon belül mindent hiánytalanul beszerez. A vádlott valójában semmilyen intézkedést nem tett a hajó alkatrészek beszerzése iránt, ez eredetileg sem állt szándékában. A vádlottnak a cselekmény elkövetésének idején nem volt megélhetést biztosító jövedelme, a sértettől jogtalanul megszerzett pénzt a saját megélhetésére fordította.

A bűncselekménnyel okozott kár 660 ezer forint, amely nem térült meg.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki, valamint kötelezte arra, hogy a sértett kárát térítse meg.

Korábbi cikkek:

Fiatal körözött nőt fogtak Kesztölcön

Még a gyermekjóléti szolgálat konferenciáján is zaklatta volt élettársát

Kezdődik a kerékbilincselés Esztergomban

Sorra törik fel a garázsokat AranyhegyenEzek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 10:05, csütörtök | Helyi

Felborult egy autó Bajna határában

Újabb baleset történt térségünkben.

2021. Január 21. 05:47, csütörtök | Helyi

Gyere hozzánk bringa szervizesnek vagy egyedi kerékpár szerelőnek!

Az esztergomi Neuzer Kft., munkatársakat keres az esztergomi mintaboltjában található kerékpár szakszervizbe, valamint szintén esztergomi ipari parki gyártóbázisára, egyedi és minta szerelő munkakörbe.

2021. Január 20. 17:48, szerda | Helyi

Rendszámuk részlete buktatta le a teraszajtós bandát

Rendszámtöredék volt az első nyom, amelyen az esztergomi zsaruk elindultak, hogy aztán más megyei rendőr-főkapitányságokkal együttműködve közel hatvan betörés tetteseire bukkanjanak.

2021. Január 20. 12:26, szerda | Helyi

Letartóztatásban marad a nő, aki halálra késelte férjét

Már nem először késelt, korábban a fiát sebesítette meg súlyosan az asszony. Többször is mellkason szúrta.