Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 29. 14:34, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szexet ígért, verés és rablás lett a vége

Szexet ígért, verés és rablás lett a vége

Első fokon ítéletet hozott az Esztergomi Járásbíróság az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva a kétrendbeli minősített rablás bűntette miatt indult ügyben.

Az elkövetők 2019. október 8-án egy esztergomi sörözőben a sértettek bizalmába férkőztek, mert észrevették, hogy az egyik férfi nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál. Együtt a sörözőből egy másik bárba mentek, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után elköszöntek, és a bárból elindultak. Az elkövetők a két férfi után mentek, a két férfi vádlott kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte sértetteket, akiknek szexuális kapcsolatra ajánlkozott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a helyszínen ekkor megjelent a két férfi vádlott, akik színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte egyiküket, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett nadrágja zsebéből 200 ezer forintot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 98 ezer forintját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő a sértett szájából is megkísérelte kitépni a pénzt. Ezután a nő is bántalmazta a földön lévő sértettet. Ezzel egyidejűleg a másik férfi vádlott a másik sértettet a földre nyomta, ott lefogta, és nadrágja zsebéből kivette a 235 ezer forint értékű mobiltelefonját és azt a saját zsebébe tette, miközben további veréssel fenyegette meg, ha megmozdul.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság az egyik férfit és a nőt egyaránt 7 év 10 hó fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra, és százezer forint összegű vagyonelkobzásra, a harmadik elkövetőt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védők fellebbezést jelentettek be ellene. Az ítélet kihirdetését követően a bíróság az ügyész indítványára egyik férfi és a nő elkövető letartóztatását, illetve a másik férfi elkövető bűnügyi felügyeletét fenntartotta – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Újabb munkaterületre becsapódó autót vettek fel – VIDEÓ

Több esztergomi vonali állomáson is szünetel az automatás jegyváltás

Újabb eltűntet keresnek az esztergomi rendőrök!

Ismét halálos gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

Címkék: ítélet, rablás, szex

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT