Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 02. 08:25, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Targoncás baleset miatt indult eljárást függesztettek fel

Targoncás baleset miatt indult eljárást függesztettek fel

Foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség feltételesen felfüggesztette az eljárást.

A határozat szerint az elkövető egy nyergesújfalui üzemben targoncát vezetett. Az üzemben dolgozó munkatársának 2019. szeptember 12-én délután a munkavégzéséhez alapanyagra volt szüksége.

A férfi a targoncával a felső raklapot a rajta lévő bontott csomag alapanyaggal együtt leemelte és a bontatlan alapanyagot tároló alsó raklap elé helyezte a földre. A sértettnek a bontatlan raklapon lévő alapanyag minőségének ellenőrzéséért a raklapok közé kellett lépnie, amelyet szóban jelzett a targoncán ülő férfinak, aki a jelzést tudomásul vette. Ezt követően a sértett bement a raklapok közé, majd a férfi anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a munkagép hatókörében nem tartózkodik senki, az előzőleg a földre helyezett raklapot megemelte a targoncával, amelynek villája elakadt, és a raklapot a sértett bal lábának tolta, így a sértett lába a raklapok közé szorult – részletezte az ügyészség az esetet.

A baleset következtében a sértettnek egy borsónyi darab letört a sajkacsontjából, sérülése pedig három hónap alatt gyógyult csak meg.

Az ügyészség az eljárást egy évre felfüggesztette, határozatában megállapította, hogy a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható, a büntetőeljárás célja vádemelés nélkül is elérhető.

Amennyiben a felfüggesztés időtartama eredményesen telik el, úgy az ügyészség az eljárást megszünteti – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Többen is segítettek egy táti balesetnél

Nyomravezetői díjat tűztek ki az esztergomi csalóért! - KERESIK! - FOTÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.