Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Augusztus 28. 10:54, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Terrorizálta és bántalmazta a nőt, a kiskutyáját meg falhoz és földhöz vágta

Terrorizálta és bántalmazta a nőt, a kiskutyáját meg falhoz és földhöz vágta

Kapcsolati erőszak, állatkínzás és garázdaság miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy férfi ellen, akit a minap el is ítéltek. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott és a sértett interneten ismerkedett meg egymással, majd 2017 nyarától élettársi kapcsolatban éltek a nő esztergomi lakásában. A pár kapcsolata eleinte harmonikus volt, de 2019 elejétől az addig is rendszeresen alkoholizáló férfi gorombán kezdett bánni a nővel és annak – tőle kapott – kiskutyájával. A vádlott folyton azt hajtogatta, hogy nem szereti a sértettet, csak sajnálatból van vele, utálja, megcsalja, közben a nőnek nem engedte, hogy bárkivel kapcsolatba lépjen, beszélgessen, vagy vendégeket fogadjon, csak a munkahelyére engedte el, többször megütötte, megfenyegette – közölte az ügyészség.

A férfi rendszeresen bántotta a sértett kisméretű kutyáját, azért, hogy ezzel a nőnek fájdalmat okozzon. A vádlott az állatot többször falhoz vágta, fojtogatta, megrúgta, így a kutya már rendszeresen bevizelt, ha meglátta a férfit vagy meghallotta a hangját.

2019. július 19-én a férfi ittas állapotban érkezett haza, ahol a sértettet különösebb ok nélkül szidni kezdte, ezért szóváltás alakult ki közöttük és a sértett felszólította a vádlottat, hogy költözzön el. A férfi erre ideges lett, mert nem volt hová költöznie, a nő kezéből kivette a kutyát és a lakásból kilépve a folyosóról, több mint 4 méter magasságból az utcára hajította. A hangosan síró kutyához a nő szaladt le, felvette a kezébe, de a férfi, aki szintén lement az utcára, újra kivette a sértett kezéből az állatot és földhöz vágta. Az utcán többen is a sértett és a kutya segítségére siettek, akik közül egy babakocsit toló párt a vádlott a földre lökött.

A vádlott barátnője a férfi bántalmazásai miatt sérülést nem szenvedett, de a vádlott a rendszeres fizikai, lelki bántalmazással közepes szintű lelki traumát okozott neki, a kutyának indokolatlanul okozott rendszeres szenvedés miatt pedig fennállt annak a reális lehetősége, hogy az állat maradandó fogyatékosságot szenved vagy elpusztul.
Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság augusztus 26-án a bűnösségét beismerő férfit miatt halmazati büntetésül 1 év fogházbüntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Korábbi cikkek:

Észrevettek egy fűkaszát, majd ellopták – Rácsok mögé mehet a két tolvaj

Jogsi nélkül, ittasan ütött el egy motorost, majd továbbment és újra balesetezett

Amfetamint fogyasztott, majd vezetett és balesetet szenvedett

Két és félmilliós motort lopott

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.