Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Június 04. 07:56, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Többször is halálosan megfenyegette anyósát egy visszaeső őrjöngő férfi

Többször is halálosan megfenyegette anyósát egy visszaeső őrjöngő férfi

Fegyházbüntetést indítványoz az anyósát fenyegető férfival szemben az esztergomi ügyészség.

Zaklatás vétsége és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki anyósát többször megöléssel fenyegette, egyik alkalommal éjjel a lábatlani háza udvarára is behatolt – közölte az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint a férfi és élettársa kapcsolata megszakadt, a nő az édesanyjához költözött vissza. A férfi a szakítást nem akarta elfogadni, a kapcsolat megromlásáért a nő édesanyját hibáztatta.

A vádlott 2019. június 16-án éjjel megjelent az anyósa lábatlani házánál, ahol az utcai kaput berúgta, azon keresztül bement az udvarra, ahol az ajtón dörömbölt és hangosan trágár módon szidalmazta sértettet, a ház ablakán lévő redőnyt ütötte, az ablakot betörte, eközben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg sértettet, hogy megöli.

A vádlott 2019. július 3-án 22 óra 26 perc körül ismét megjelent a sértett házánál, a korábban megrongált, csukott, de nem zárt kapun keresztül, engedély nélkül bejutott az udvarra, ahol dörömbölt, üvöltözött és ismét megfenyegette a sértettet azzal, hogy megfogja ölni.

A férfi négyszer volt büntetve, őt a bíróság 2017-ben különös visszaesőként 2 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2018. június 12-én töltött le, erre figyelemmel többszörös visszaesőnek minősül.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat 2 év fegyházbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Nemcsak a fiatalok tesznek felháborítót Esztergomban

Rendre dzsuvát hagynak maguk után a bulizó fiatalok Esztergomban

Felborult egy kocsi a Hatoskőnél

Elkaszálják az esztergomi fűnyíró-tolvajokat

Vádat emelnek a vasvillás rongáló ellen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.