Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 06. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Többször is meglopta szobatársát

Többször is meglopta szobatársát

Lopás vétsége és a készpénzhelyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020. február 2-án és 3-án szobatársak voltak egy esztergomi munkásszállóban, ugyanis közös munkahelyen dolgoztak.

Az elkövető 2020. február 2-én a délutános műszak előtt ellopta szobatársa 5 ezer forint értékű mobilját annak éjjeliszekrényéről. A munkahelyükön, a zuhanyzó helyiségében az elkövető zsebéből kiesett a telefon, így derült fény a lopásra – közölte az ügyészség közleményében.

Az elkövető 2020. február 3-án a munkásszálló közös használatú szobájában 9 óra körül, kihasználva, hogy sértett kiment a szobából dohányozni, a szobatársa ágya mellett a földön lévő táskából ellopta annak bankkártyáját, amelyet a szálló vészkijárata előtti füves területen eldugott.

Az eljárás során a bankkártyát a nyomozó hatóság által lefoglalta és sértettnek kiadta.
Az elkövetőt a bíróság 2019-ben lopás vétsége miatt 60 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben halmazati büntetésül, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 6 hó, végrehajtásában 1 évre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki – tette hozzá a vádhatóság pénteken.

Korábbi cikkek:

Gyilkosság történt megyénkben

Új munkahelyek jönnek létre Dorogon is

Elütötte a biciklist a teherautós, bíróság elé áll

Újraélesztés miatt hatalmas a torlódás a 10-es úton

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.