Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 12. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Többször megvágta feleségét, erre a nő nemi szerven szúrta

Többször megvágta feleségét, erre a nő nemi szerven szúrta

A súlyos testi sértés kísérlete miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 2 év fegyházbüntetésre ítélte a többszörösen visszaeső férfit.

A vádirat szerint a férfi 2018 június 1-jén szabadult más ügyben alkalmazott letartóztatásából, amely után megkereste a feleségét, aki befogadta őt a tokodi házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazta, terrorizálta a nőt, aki emiatt a házból elköltözött, ám ezt követően is rendszeresen látogatta a férjét. A sértett 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, ételt, dohányt és alkoholt vitt neki. Az ittas állapotú férfi és a sértett összevesztek, a férfi ököllel többször megütötte, valamint egy késsel a lábán és a csípőjén több helyen megszúrta a nőt. Eközben a halálra rémült sértett kiabált és kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazását. A sértett védekezésképpen magához vett egy kést, és azzal több alkalommal a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén megszúrta, aki ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba” – részletezte az esetet az ügyészség.

A sértett a férje bántalmazásától legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el a fartájon és alsó végtagokon, ezek gyógytartama 8 napon belüli, ám az ezeket okozó cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A férfi erőszakos többszörös visszaeső, a bíróság őt 2018-ban, többek között a házastársa sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 2 év fegyházbüntetésre ítélte. Az erőszakos többszörös visszaeső a szabadságvesztésből nem bocsátható feltételes szabadságra, az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa a kétszeresére emelkedik.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfit 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította még, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, továbbá az elkövetés eszközéül használt kést elkobozta.

Az ítéletet a kihirdetését követően az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Gyerekrablóktól rettegnek Kesztölcön – FELHÍVÁS!

Ittas buszvezetőt fogtak Esztergomban

Közel 400 millió forintot csalt ki többektől

Címkék: ítélet, késelés, tokod

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT