Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 10. 10:46, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Túl a csúcson, szerdáig van veszély, felhőszakadás – Árvízi hírek

Túl a csúcson, szerdáig van veszély, felhőszakadás – Árvízi hírek

Túl vagyunk az árvíz tetőzésén térségünkben, a védekezés azonban ezzel nem ért véget. Szerdáig még nem szűnik meg a veszélyhelyzet. Ma még felhőszakadás nehezítheti a védelmi munkákat.

Gyorsuló ütemben csökken a Duna a térségben
A Duna vízszintje egyre gyorsuló ütemben csökken, közölte a megyei katasztrófavédelem. Az árvízzel sújtott települések nagy részében így már csak gátőrzés, illetve szivattyúzás folyik.

Szerdán nyithat a Mária Valéria híd
Legkorábban szerdán nyílhat meg a Mária Valéria híd a forgalom előtt, számolt be egyebek közt erről a kormányhivatal sajtóközleményben. Az útlezárások továbbra is nehezítik a közlekedést.

Árvíz Esztergom - Fotó: Varga Attila

Leállt a Suzuki-gyár az árvíz miatt
A dolgozók közlekedése már nem oldható meg az árvízi híd- és útlezárások miatt, ezért nem indul újra a termelés az esztergomi autógyárban - írta a nol.hu vasárnap.

A vízügyi veszélyhelyzet szerdára szűnik meg a Duna felső szakaszán
A Budapest feletti szakaszon a vízügyi veszélyhelyzet szerdára fog megszűnni, mindezt ma reggel budapesti sajtótájékoztatón fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

Már elkezdett apadni a Duna, de még iszonyatos az ár – FOTÓK
Lassan apad az árvíz a Dunán, helyenként még csak 1-2 centit csökkent a vízszint, de akad, ahol már 30 centit is. A Duna mentén még mindig óriási a készültség, jelenleg is több ezren dolgoznak a gátakon. FOTÓK

Árvíz Dunakanyar

Az árvízben újraválasztották a korábbi polgármestert Dömösön
A vasárnap az árvíz által elzárt Dömösön tartott időközi választáson újraválasztották a korábbi polgármestert, Novák Lajost - mondta el a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek hétfőn.

Már börtönben is a homokzsáktolvajok
Négy hónap börtönbüntetésre ítélte a Tatabányai Járásbíróság vasárnap azt a két nőt, aki töltésre váró homokzsákokat tulajdonított el péntek este az árvízi munkálatok egyik helyszínéről. Esztergomban táskát loptak.

Az apadó árvíz mellett újabb felhőszakadás érkezhet
Heves zivatarok, viharok miatt figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat mára az ország területére. Keleten és nyugaton egyaránt számíthatunk felhőszakadásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT