Városlista
2020. május 26, kedd - Fülöp

Hírek

2020. Március 25. 16:46, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Új fejlemények a leendő esztergomi piacról

Új fejlemények a leendő esztergomi piacról

A Széchenyi 2020 programban több mint 970 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével épül az új piac Esztergomban, mely hozzájárul majd a város és a vidék együttműködésének erősítéséhez is.

Esztergom önkormányzata az új városi piac kialakítására a „Helyi gazdaságfejlesztés” című felhíváson nyert támogatást. A város a fejlesztést részben új építésként, részben egy műemléki épület átalakításával valósítja meg a Simor János utcából nyíló telektömbben. A tervezett épületeket átriumosan, de a régi struktúrát megtartva tervezték meg.

A projekt keretében egy összesen 1274 négyzetméteres alapterületű helyi termék piac létesül, korszerű, versenyképes infrastruktúrával ellátva – közölte a megyei önkormányzat közleményében.

Kifejtve, hogy a területen 28 üzletet, elárusító- illetve vendéglátóhelyet, valamint a mindezeket kiszolgáló egyéb helyiségeket is kialakítanak. Az összesen 974 297 658 forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés célja a helyi gazdaságot erősítő termelői-fogyasztói ellátási lánc kialakítása, amely a város és a közvetlen környezetében a helyi termelők által megtermelt termékeket a lakosság számára könnyen elérhetővé teszi.

A projekt nemcsak gazdaságélénkítő, de foglalkoztatás elősegítő hatással is bír – az önkormányzat a fenntartási időszakban egy dolgozó alkalmazását tervezi. A fejlesztés várhatóan 2020 végén készül el. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósul meg – olvasható a közleményben.

Így néz majd ki az új piac! - LÁTVÁNYTERVEK ITTEzek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 06:10, kedd | Helyi

Nevelt fiát és lányait is szexuálisan zaklatta, letartóztatásban marad

Meghosszabbította a héten a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint több éven át rendszeresen kényszerítette a nevelt fiát, valamint két lányát szexuális cselekményre.

2020. Május 25. 18:00, hétfő | Helyi

Állást kínál a PEMÜ Műanyagipari Zrt.

A folyamatosan bővülő, solymári műanyagipari termékeket előállító PEMÜ Műanyagipari Zrt. keres munkatársat technológus munkakörbe!

2020. Május 25. 10:30, hétfő | Helyi

Baleset történt Tarján és Héreg között

Árokba csúszott és felborult egy személyautó a Tarján és Héreg közötti úton hétfőn reggel – közölte a katasztrófavédelem.

2020. Május 25. 06:07, hétfő | Helyi

Börtönre ítélhetik a notórius esztergomi ittas vezetőt

Ittas vezetés miatt börtönbüntetés kiszabását kérte az Esztergomi Járási Ügyészség a egy többszörös visszaeső férfi ügyében.