Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 25. 16:46, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Új fejlemények a leendő esztergomi piacról

Új fejlemények a leendő esztergomi piacról

A Széchenyi 2020 programban több mint 970 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével épül az új piac Esztergomban, mely hozzájárul majd a város és a vidék együttműködésének erősítéséhez is.

Esztergom önkormányzata az új városi piac kialakítására a „Helyi gazdaságfejlesztés” című felhíváson nyert támogatást. A város a fejlesztést részben új építésként, részben egy műemléki épület átalakításával valósítja meg a Simor János utcából nyíló telektömbben. A tervezett épületeket átriumosan, de a régi struktúrát megtartva tervezték meg.

A projekt keretében egy összesen 1274 négyzetméteres alapterületű helyi termék piac létesül, korszerű, versenyképes infrastruktúrával ellátva – közölte a megyei önkormányzat közleményében.

Kifejtve, hogy a területen 28 üzletet, elárusító- illetve vendéglátóhelyet, valamint a mindezeket kiszolgáló egyéb helyiségeket is kialakítanak. Az összesen 974 297 658 forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés célja a helyi gazdaságot erősítő termelői-fogyasztói ellátási lánc kialakítása, amely a város és a közvetlen környezetében a helyi termelők által megtermelt termékeket a lakosság számára könnyen elérhetővé teszi.

A projekt nemcsak gazdaságélénkítő, de foglalkoztatás elősegítő hatással is bír – az önkormányzat a fenntartási időszakban egy dolgozó alkalmazását tervezi. A fejlesztés várhatóan 2020 végén készül el. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósul meg – olvasható a közleményben.

Így néz majd ki az új piac! - LÁTVÁNYTERVEK ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.